Rita Barberá assegura que «tots els polítics d'aquest país reben regals»

Sospita que els que rep el president espanyol són «més grans i més cars» que els que rep una alcaldessa

L'alcaldessa de València va assegurar ahir que no la faran callar ni l'espantaran, i tot seguit va afegir-hi que és ella la que demanarà explicacions als tribunals per la filtració que va aparèixer diumenge en un mitjà de comunicació, en què es deia que Álvaro Pérez –conegut com El Bigotes i un dels imputats en la trama corrupta que s'investiga en el marc de l'operació Gürtel– li havia fet regals. Concretament, unes bosses de mà de la marca de luxe Louis Vuitton.

A diferència de Camps i els altres polítics valencians del PP als quals es vincula amb la trama, que mantenen un silenci absolut sobre el tema, Barberá va aprofitar la compareixença davant la premsa que va fer per informar de la reunió que havia mantingut amb l'ambaixadora de Malta a l'Estat espanyol, Tanya Vella, per defensar-se. Acompanyada per gairebé tots els regidors de l'Ajuntament de València i davant una cinquantena de periodistes, Barberá va dedicar les primeres paraules de la roda de premsa als seus companys, per agrair-los el seu suport, de la mateixa manera que als seus familiars i a la gent del carrer. «És emocionant recollir l'estimació i el suport de la família, del partit, dels amics i de fins i tot algun socialista», va dir Barberá, que va assegurar als valencians que «tenen una alcaldessa íntegra», i va reiterar que ho continuarà sent perquè el seu equip de treball, la seva família i els seus conciutadans se'n puguin sentir orgullosos.

Qüestionada pels periodistes sobre si havia rebut regals com es recollia en informacions publicades en diversos mitjans de comunicació el cap de setmana passat, Barberá va afirmar: «Tots els polítics d'aquest país, des del primer fins a l'últim, reben regals, i sospito que els del president del govern [espanyol] han de ser més grans i més cars que els de l'alcaldessa i els regidors.»

Així, Barberá va recórrer a la tàctica que havia fet servir per defensar el president del govern valencià, Francisco Camps, quan s'havia referit als vestits que suposadament havia rebut en el marc de la trama corrupta a canvi d'adjudicacions de contractes en l'administració valenciana i els havia comparat amb les anxoves que el president de Cantàbria regala al president espanyol; és a dir, va escampar la culpa a tothom assegurant que «tots els polítics d'aquest país reben regals», i no només això, sinó que va minimitzar-ho.

La dirigent del PP i alcaldessa de València, que fins ara s'havia estalviat de veure el seu nom relacionat amb la trama corrupta, va afirmar que és «una convençuda absoluta de la bondat de la democràcia», i va assegurar que l'exercirà «per denunciar les actituds totalitàries del partit que governa» a l'Estat espanyol, és a dir, el PSOE. «No em faran callar ni m'espantaran», va afirmar contundentment Barberá, que va recordar els divuit anys com a alcaldessa amb reiterades majories absolutes. Barberá va acusar l'«esquerra política, social i mediàtica» d'estar mancada de «convicció democràtica» i de «vulnerar el respecte per les persones», perquè «no poden guanyar a les urnes».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.