La crisi farà reduir aquest any els ingressos de la Diputació 2,5 milions, que podrien ser 15 el 2010

El ple aprova engegar l'Oficina de Suport a l'Administració Electrònica

La crisi econòmica ha frenat el consum. La disminució del consum ha implicat una reducció dels impostos indirectes procedents del tabac, la gasolina i, òbviament, l'IVA. I la reducció dels tributs que recapta l'Estat suposa una rebaixa de la transferència que reben les diputacions provincials. El diputat del PSC Ramon Romaguera va donar compte d'aquest fet quan va informar el ple sobre l'execució del pressupost i sobre el moviment i la situació de la tresoreria de la Diputació i els seus organismes autònoms en el primer semestre vençut de l'exercici 2009. Dels ingressos previstos en el pressupost del 2009, aprovat el 16 de desembre del 2008, la Diputació n'ingressarà un 1,9% menys, una disminució de 2,5 milions. Si Romaguera considerava «mínima» la repercussió, Jaume Torramadé, el portaveu de CiU, a l'oposició, alertava que la reducció d'ingressos és una xifra significativa, que marca tendència i que es pot repetir en propers exercicis: «Algú rebrà. I preocupa la previsió del 2010.» Romaguera va avançar que s'intensificarà l'exigència –justificar i acreditar molt més les subvencions– i es replantejaran els terminis de les convocatòries. El pressupost pel 2009 s'eleva a 146.195.394,3 euros, xifra que representa un increment d'un 5,52% respecte dels del 2008. Amb vista al 2010 es preveu que la reducció d'ingressos i, per tant, del pressupost, podria ser d'entre 12 i 18 milions d'euros, amb un ventall que aniria del 10 al 20 per cent.

Suport a un debat sobre la pagesia

El ple va aprovar per unanimitat una moció per instar el Parlament de Catalunya a convocar al més aviat possible la celebració d'un debat monogràfic sobre la situació del sector agropecuari i la pagesia professional catalana. En la moció es destaca que la situació del sector agropecuari i de la pagesia catalana és preocupant, ja que es tracta d'un dels sectors més febles de l'economia catalana. D'altra banda, el ple va aprovar la creació i l'entrada en servei de l'Oficina de Suport a l'Administració Electrònica, que estarà adscrita al Servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació, i que tindrà com a tasca principal facilitar als ajuntaments gironins les eines i el suport necessaris per a la implantació de l'administració electrònica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.