Vacances políticament correctes

Montilla i el cap de l'oposició, Artur Mas, trien les destinacions habituals: Andalusia i Menorca. La majoria de polítics optaran per unes vacances austeres per evitar crítiques en plena crisi

Tota la Catalunya política avui fa vacances. Govern i oposició s'afanyen a enllestir les maletes per a un estiu més tranquil que no s'esperaven –per l'acord de finançament i l'estabilitat de la fórmula tripartida– però amb menys luxes que anys enrere. El període estival d'enguany ha estat col·locat sota el signe de la discreció i l'austeritat per evitar crítiques en un moment d'atur creixent i dificultats empresarials. El president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l'oposició, Artur Mas, que faran les escapades habituals a Andalusia i Menorca, respectivament, evitaran els grans desplaçaments a llocs exòtics.

La majoria han decidit no sortir de Catalunya –sobretot, destinacions de platja– i, segons asseguren, faran unes vacances per descansar, llegir i compartir hores amb la família. Montilla, com fa cada estiu, passarà quinze dies a Andalusia, concretament a Granada. La resta de líders dels partits polítics sí que es quedaran als Països Catalans: Mas (CDC), a Menorca; Josep Antoni Duran i Lleida (UDC), a Alcampell –a la Franja– i dues estades al Baix Empordà i la Val d'Aran; Alícia Sánchez-Camacho, a Blanes i Eivissa; Joan Saura (ICV), a la casa que té al Port de la Selva, i Jordi Miralles (EUiA) farà estada al Delta de l'Ebre i a Portugal. Entre les vacances dels polítics no figura cap destinació exòtica, ja sigui per voluntat pròpia o per no donar una imatge de dispendi econòmic en plena crisi. Bona part dels catalans han hagut de quedar-se a casa o no han sortit de Catalunya, i això mateix faran la majoria dels diputats. Una de les excepcions serà el portaveu del PSC, Miquel Iceta, que farà un creuer per la Mediterrània. D'altres també faran alguna escapada per gaudir d'aficions poc compatibles amb l'alta política: el líder d'ERC, Joan Puigcercós, amant de la muntanya, vol fer una caminada pels Alps Julians –entre Itàlia i Eslovènia–, i Joan Herrera, el virtual substitut de Saura com a candidat d'ICV, carregarà piles fent una ruta en bicicleta per Astúries.

L'estiu també és polític

Que els polítics se'n vagin de vacances no farà pas que la política descansi. Alguns d'ells reconeixen que no se'n van gaire lluny per por que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut els trenqui la lletania estiuenca. Els diputats a Madrid hauran de tornar abans, ja que la ministra d'Economia, Elena Salgado, explicarà el nou model de finançament al Congrés el 26 d'agost. A més, la feina no s'atura: la conselleria d'Interior estarà atenta al risc d'incendis; la de Treball, a l'anàlisi dels ERO que té damunt la taula; i la de Sanitat, a l'augment del nombre de casos de grip A. Alguns també interrompran les vacances per assistir a les populars festes de Gràcia i Sants –a Barcelona– o a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.