CiU i Independents d'Amer negocien fer una moció de censura contra Targa (ERC)

Junquera (CiU) i Güell (IA) s'han reunit recentment

CiU va rebre una oferta d'IA per fer una moció de censura al final de l'any passat, i ara aquesta possibilitat sembla que es podria tornar a reactivar. Fonts de la direcció de CiU a les comarques gironines asseguren que veuen bé aquesta moció de censura, però la federació a Amer hi està majoritàriament en contra, ja que les relacions amb Joan Güell sempre han estat dolentes i aquest fins i tot va interposar una querella criminal fa anys contra el mateix Junquera. A més, cal recordar que un moviment de Güell de darrera hora va fer alcalde Targa (Esquerra) el mateix dia de la possessió, quan tot estava ja lligat perquè ho fos Junquera. L'acord entre Targa i Güell es va trencar, i l'alcalde l'ha portat a la fiscalia per presumptes irregularitats urbanístiques quan el cap d'IA era alcalde. Des d'aleshores, els tres regidors d'Esquerra governen en minoria juntament amb el regidor de Coalició per Amer, Pere Clermont. CiU, amb quatre regidors, i IA, amb tres, són actualment a l'oposició.

Tot i això, les converses hi són, i Güell ha proposat a Junquera donar-li l'alcaldia fins al final del mandat. Fonts de la direcció de CiU a les comarques de Girona reconeixen que «la història pesa» i que el fet que Güell tingui nombroses denúncies per temes urbanístics quan era alcalde també suposa un fre. També reconeixen que «si Güell plegués l'acord amb Independents d'Amer ja estaria fet». En cas d'acord, assenyala la federació, «s'hauria de definir molt bé el paper que tindria Joan Güell».

Respecte a la possibilitat que CiU i Independents d'Amer s'entenguin i li facin una moció de censura, Targa va assenyalar ahir que no tenia cap constància d'aquests darrers contactes. «Si s'entenen, que s'entenguin», va afirmar ahir.

Aquest diari no va poder localitzar ahir ni Narcís Junquera ni Joan Güell.


ELS PROTAGONISTES

XAVIER TARGA
Alcalde d'amer
Va arribar a l'alcaldia gràcies a un acord d'última hora amb IA. Pocs mesos després va quedar en minoria arran del trencament del pacte per part d'IA. Ara governa juntament amb Coalició per Amer
NARCÍS JUNQUERA
cap de cIu
Va ser alcalde d'Amer des del 1992 fins al 1999. El dia de presa de possessió d'aquest mandat ho tenia tot lligat per tornar a l'alcaldia, però un acord entre Targa i Güell aquell mateix dia li ho va impedir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.