ERC estudia l'entrada a l'Ajuntament de Blanes

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) està estudiant l'entrada dels republicans a l'Ajuntament de Blanes, després de rebre una oferta de CiU, segons han confirmat diverses fonts a aquest diari. Esquerra, que només té un regidor, càrrec que ocupa actualment Conxita Boldú, ha donat suport sempre des de fora a l'equip de govern en tots els temes importants, excepte en la polèmica contractació del nedador David Meca com a marca turística de la ciutat. El consistori de Blanes està compost per un tripartit format pels set regidors de CiU, dos del PDB i un del PP, que governa en minoria, tot i que el suport d'Esquerra gràcies a un acord de 50 punts amb CiU ha donat estabilitat política a l'hora de tirar endavant els seus projectes. Un cop arribats a la meitat del mandat i amb gairebé tots els 50 punts acomplerts o en dansa, els dos grups s'haurien plantejat l'entrada dels republicans al govern. Un dels obstacles que té Esquerra per donar el «sí» és que alguns membres del partit no veurien bé compartir govern amb dues forces tants distants ideològicament com el PDB i el PP.

En cas que Esquerra finalment decideixi entrar al govern, Boldú s'ocuparia de l'àrea de Cultura i alguna altra. Cultura depèn de l'alcalde, Josep Trias (CiU). Com que és una àrea de poc pes polític CiU veuria bé desprendre-se'n en aquest tram final de mandat per concentrar l'esforç en altres àrees.

De tota manera, Esquerra hauria de sotmetre qualsevol decisió sobre si entra o no a l'Ajuntament a l'assemblea del partit. En tot cas, la decisió no es preveu immediata sinó que el partit decidirà si entra o no en el govern de la ciutat durant un període de reflexió que seria més o menys llarg.