ICV de Sant Cugat vol crear una candidatura d'esquerres que vagi «més enllà dels partits»

Crear una candidatura unitària de totes les forces d'esquerres de Sant Cugat que «vagi més enllà dels partits» serà una de les línies de treball que la secció local d'ICV vol posar sobre la taula quan falten dos anys per a les pròximes eleccions municipals, Per aconseguir-ho, el portaveu del grup municipal, Xavier Boix, vol obrir un debat entre la ciutadania per elaborar una diagnosi de les possibilitats de crear una alternativa als 20 anys de govern convergent a Sant Cugat. En cas que es pogués portar a terme aquesta candidatura conjunta, Boix ja va evitar ahir pronunciar-se sobre la persona que l'hauria d'encapçalar. «El primer que cal fer és obrir un debat», reiterava el portaveu del grup municipal després d'admetre que no és una tasca gens fàcil la que s'han proposat dur a terme.

Boix, acompanyat dels regidors Joan Calderón i Jaume Massanés, va fer aquestes declaracions després d'assenyalar les directrius que el seu grup municipal, a l'oposició, té marcades per aquest mandat, la principal de les quals és fer front a la crisi econòmica. Per això una de les fites és participar en l'elaboració del pressupost del 2010. Boix explica que, tot i que en l'exercici passat ICV va donar suport als comptes, la formació no està del tot satisfeta de com s'han gestionat les partides, per la qual cosa ara demanarà participar en tot el procés, en cadascuna de les partides i en les ordenances i els preus públics del 2010. «Si volen el suport d'ICV hauran de posar totes les dades sobre la taula», diu Boix.

ICV també va parlar de «la sensació de paràlisi» en l'acció del govern i va fer una crida a l'alcalde, Lluís Recoder, perquè «prioritzi la ciutat i no pas les eleccions al Parlament, previstes la tardor del 2010», exigeix Boix. El dirigent ecosocialista considera que, si no és així, el mateix alcalde «estaria vulnerant» el lema amb què es va presentar a les últimes municipals, 100% Sant Cugat. «Estarem a sobre de l'equip de govern perquè trobem a faltar projectes amb una base sòlida per a la ciutat», diu. «Sort tenen de les obres subvencionades amb fons estatals però a final d'any s'acaben», hi afegeix Boix.

EL PERSONATGE

XAVIER BOIX
portaveu del grup municipal d'icv a sant cugat del vallès
«La presència mediàtica de l'alcalde en temes que no són de Sant Cugat ens preocupa»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.