BARRY MCCOLGHAN

PORTAVEU NACIONAL DE L'ÓGRA SHINN FÉIN

«És més que simbòlic»

Barry McColghan és el portaveu nacional d'Ógra Shinn Féin, les joventuts del Sinn Féin. Ha estat diversos dies a Catalunya convidat per les JERC.

–Com veu el referèndum d'Arenys i tot el rebombori que ha causat?
–«És molt important fer aquests referèndums, sobretot en pobles, perquè creen una proximitat molt més gran i ho fan molt més viable. Per aconseguir les nostres lluites hem d'anar pas a pas, com a Irlanda s'està anant pas a pas, i aquest és un pas que ens porta més cap al nostre objectiu, el referèndum d'autodeterminació.»
–Veu la consulta com un acte simbòlic o com el principi d'un procés més important?
–«És més que simbòlic. Es veu arran dels problemes i impediments que hi està posant l'Estat espanyol, sobretot els jutges. Això reforça més la consulta, que deixa de ser simbòlica i comença a ser el primer pas cap a quelcom més important. És el primer pas d'un poble i això pot comportar que s'hi apuntin altres pobles i que hi hagi un moment que el referèndum arribi a tots els Països Catalans. També és important que no només Esquerra i les JERC donin suport al referèndum sinó que també hi hagi la conjuntura d'altres forces polítiques, perquè això fa que s'arribi a molta més gent i l'objectiu arribi a ser comú, cosa que a Irlanda ara no passa en molts temes, en què estem sols.»
–Catalunya ho té millor que altres nacions de l'Europa Occidental?
–«Als Països Catalans esteu un pas endavant qua a la majoria de llocs, perquè aquí Esquerra no només està al carrer, sinó també a les institucions i té un nivell de representació bastant elevat, cosa que altres nacions no tenen.»
–Quin serà el pròxim estat europeu?
–«Serà Escòcia, sobretot perquè d'aquí un any es tirarà endavant el referèndum, i l'SNP és el partit majoritari en el govern.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.