L'oposició de Torredembarra tem que el canvi del paviment a Antoni Roig sigui la fi de la zona de vianants

El PSC, ERC i ABG es neguen a entrar en una comissió on hi haurà una no adscrita

La represa de les obres al carrer Antoni Roig per solucionar-hi els defectes de l'obra de remodelació executada entre els anys 2006 i 2007 ha saltat també a la polèmica política. Tal com va avançar aquest diari, l'executiu municipal aposta per substituir l'actual paviment de rajoles (que ha provocat diverses queixes dels veïns des de la seva col·locació) per un altre de tipus asfàltic imprès. Els tres partits a l'oposició, que estaven al govern quan el mandat passat es va impulsar el projecte de remodelació i creació d'una zona de vianants, temen ara que aquests canvis en el projecte signifiquin també que es tornarà a permetre la circulació de vehicles pel carrer, que és la via comercial principal de Torredembarra. El PSC, ERC i ABG també van lamentar que l'executiu no els convidés a la darrera reunió informativa convocada amb els veïns, on el govern va fer públics aquests canvis.

«Tenim la impressió que s'està cedint davant de la pressió d'una minoria que s'oposen a la creació d'una zona de vianants al nucli antic», va assenyalar el portaveu d'ABG, Lluís Suñé, al ple celebrat dijous a la nit. La regidora d'ERC, Montse Gassull (que va ser la responsable d'Obres durant la primera fase de les obres), va acusar els partits ara al govern d'haver polititzat les queixes dels veïns durant els treballs de remodelació.

Esperant la prova

En resposta a les crítiques, l'executiu va ressaltar que, de moment, la decisió del canvi de paviment encara no és en ferm. «Tot dependrà del resultat de la prova», va dir la regidora d'Urbanisme, Maria Dolors Toda. La regidora, a més, va recordar que el paviment asfàltic es fa servir tant per a illes de vianants com per a carrers amb circulació de vehicles, i que la decisió sobre mobilitat es prendrà un cop s'hagin acabat les obres.

El PSC, per la seva banda, va posar en dubte la necessitat de tornar a foradar el carrer. «Es pot retenir la fiança i actuar quan hi hagi avaries», va dir Ramon Ripoll, regidor d'Urbanisme, que va respondre, però, que la quantitat que hi ha dipositada és insuficient per corregir tots els defectes.

Tancament en negatiu

D'altra banda, el ple va donar compte també de la liquidació de comptes de l'any 2008, que s'ha tancat amb un dèficit de 84.553,74 euros. L'Ajuntament també va aprovar la correcció d'aquest resultat negatiu destinant-hi una partida corresponent al pressupost d'enguany.

I se'n va anar

La regidora no adscrita i exmembre del PSC, Laura Pradeda, va ser la protagonista a contracor del ple. Un tema inicialment tan banal com la creació d'una comissió per a l'agermanament amb Villars va convertir-se en una plantada en ple de l'oposició, que es van negar a entrar en un òrgan on també tindrà representació Pradeda, malgrat haver abandonat la disciplina del seu partit ara fa un any. El PSC, que va demanar a l'alcalde un canvi al dictamen, portava també en cartera una sèrie de preguntes a priori incòmodes per a l'exsocialista. No sabem si per previsió, però el cas és que Pradeda va optar per abandonar el ple abans de l'inici del torn de precs i preguntes al·legant «motius personals» que molts no van creure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.