Els pirates amenacen els tripulants de l'«Alakrana» per pescar a Somàlia

  • El tonyinaire basc «Alakrana». EFE.
  • VÍDEO: Confirmació oficial del segretament de l'"Alakrana".

Els pirates somalis van amenaçar ahir d'«imposar una forta pena» als tripulants espanyols del tonyinaire Alakrana, segrestat divendres passat, per «pescar il·legalment a Somàlia», va declarar ahir un portaveu dels segrestadors.

Sugule Ali, un capitost i portaveu dels pirates, va confirmar per mitjà d'un telèfon satèl·lit, des del port de Hobyo, a la regió central de Somàlia, que havien segrestat l'Alakrana i que dels 36 tripulants 16 són espanyols. «La tripulació espanyola s'enfronta a una forta pena perquè el seu govern ha sol·licitat de la Unió Europea ajuda per mantenir la pesca il·legal a Somàlia», va recalcar Ali, sense precisar el tipus de pena, encara que en el llenguatge dels pirates s'entén que reclamaran un gran rescat. El capitost pirata va reiterar diverses vegades que els vaixells espanyols pesquen «il·legalment en aigües de Somàlia» i que el govern espanyol els facilita seguretat perquè hi pesquin. «Vam decidir segrestar el vaixell quan vam tenir informació que l'Estat espanyol volia protegir la pesca dels seus vaixells a les nostres aigües», va insistir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.