Reagrupament obre la cursa cap al Parlament afirmant que la independència és «a l'abast»

L'assemblea fundacional elegeix Carretero com a president per unanimitat i aprova la ponència per aclamació

El missatge del poc després elegit president de Reagrupament, Joan Carretero, és que la independència de Catalunya és «a l'abast» i que només fa falta que un partit com el que pretenen esdevenir hi treballi. «És l'única cosa que no hem d'anar a pidolar», defensava l'exconseller d'Esquerra, davant del més de miler d'assistents a l'assemblea fundacional, al palau de congressos de Barcelona. El full de ruta de l'associació aposta per la promoció d'una candidatura transversal per la proclamació unilateral de la independència de Catalunya al Parlament. Reagrupament certifica la fi de la via autonomista i rebutja «la pluja fina» i «el patriotisme tronat», va dir el líder de Reagrupament, en referència a les estratègies d'ERC. «Pàtria i dignitat, aquesta és la nostra ensenya», proclamava un Carretero que també pren el discurs de les «mans netes» amb què els republicans es van presentar a les eleccions del 2003. La regeneració democràtica és l'altre eix entorn del qual girarà la línia estratègica de Reagrupament. Una línia fixada en la ponència titulada Independència i democràcia i aprovada per aclamació, amb 831 vots favorables, tres en contra i deu en blanc.

De la mateixa manera es va donar llum verd als estatuts i a l'executiva de la futura formació, presidida per Carretero, que va ser elegit per unanimitat amb una única abstenció: la seva. La direcció la completen disset persones més, entre les quals Rut Carandell, Emili Valdero, Jaume Renyer, Laia Cubells, Albert Pereira, Carles Bonaventura i Imma Prat. Un cop escollit, Joan Carretero apostava per fer de Catalunya «un país de Champions, no de segona regional», i demanava treball i generositat als associats per fer ben gran Reagrupament. «Si tots volem gent de la nostra mida serem pocs», deia.

El moviment té a hores d'ara un total de 2.237 associats i té com a objectiu arribar als 4.500 l'any vinent per tal d'arribar en bones condicions a les eleccions de la tardor. Reagrupament aspira a mobilitzar els gairebé 490.000 votants sobiranistes que ERC i CiU han perdut des de l'any 2003 i que han anat a engreixar la bossa dels abstencionistes i dels que opten per la papereta en blanc. La majoria viuen a la regió metropolitana: uns 174.000. «Aquests votants mereixen una segona oportunitat», va proclamar el reagrupat i exsecretari general de Comerç de la Generalitat, Emili Valdero.

Sense Laporta

L'assemblea de Reagrupament va aixecar expectació per la possibilitat que hi assistís el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, just el dia després que Carretero el considerés «mil vegades més important» que el mateix president de la Generalitat. Laporta –divendres havia coincidit amb Joan Puigcercós–, finalment no hi va assistir. Sí que ho van fer, en canvi, l'expresident del Parlament i històric dirigent d'ERC, Heribert Barrera i l'escriptora Isabel Clara-Simó, així com representants d'entitats com ara Acció Cultural del País Valencià, la Bressola i Òmnium Cultural.

JOAN CARRETERO
president de reagrupament INDEPENDENTISTA
«La independència no l'hem de pidolar; això no és com un Estatut miserable, que no serveix per donar reconeixement nacional ni recursos»

LA DIRECCIÓ

Joan Carretero
Rut Carandell
Emili Valdero
Jaume Renyer
Laia Cubells
Albert Pereira
Imma Bellafont
Carles Bonaventura
Àngel Font
Sandra Lomas
Xabier Palet
Esther Ponsa
Imma Prat
Narcís Ribes
Josep Sort
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.