A qui perjudica, Reagrupament?

Si hem de fer cas de les intervencions que els polítics van fer ahir, la resposta a la pregunta plantejada en el titular seria «a ningú»; o, potser millor, «al meu adversari». És més o menys la resposta que van donar des dels partits. El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va subscriure les tesis d'ERC que l'associació presidida per l'exconseller republicà perjudicarà bàsicament CiU, i no Esquerra. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Zaragoza va atribuir la constitució de la nova opció electoral sobiranista al fet que a l'oposició«no hi ha alternativa», i això motivaria l'aparició de forces «que intenten ocupar l'espai» de la federació nacionalista. El secretari d'organització dels socialistes catalans es va agafar a la presència d'alguns exmilitants de CDC, com ara Joan Fonollosa, a l'assemblea de Reagrupament per sentenciar: «El senyor Carretero el que deixa en evidència és la falta de lideratge de Mas.»

A CiU no tenen por de la nova associació política. El president de la federació, Artur Mas, considera «respectable» la creació d'una nova opció política, però recorda que «es tracta de veure qui pot liderar la sortida de la crisi greu que patim». En definitiva, que Reagrupament no li «treu la son». Tampoc al president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, que va negar que tingués «cap mena de por» que els resti vots en els propers comicis.

Alerta de Benach

L'únic que es va mostrar preocupat és el president del Parlament, el republicà Ernest Benach, que va alertar que la fragmentació és «perjudicial» per a l'independentisme. A Catalunya Ràdio, va dir que hi ha un referent, que és ERC, tot i admetre que «no té l'exclusivitat».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.