Rajoy anuncia que demanarà aquesta setmana al Congrés la devolució de la llei de l'avortament

Duran insta el govern estatal a escoltar les crítiques després de la manifestació

  • Un grup de manifestants en la protesta de dissabte a Madrid. EFE.
  • VÍDEO: Arribada dels participants a la manifestació de Madrid contra l'avortament.

Rajoy va explicar als periodistes que l'esmena que presentarà el PP pretén que aquesta llei no es tramiti, i va destacar que la manifestació contra la reforma, dissabte a Madrid, «va ser un èxit i l'obligació dels governants és escoltar la gent». En aquest sentit, va assenyalar que «moltíssims espanyols deien a Rodríguez Zapatero que cal unir i no dividir», i va considerar que «no hi ha cap necessitat de presentar aquesta llei». «És una llei que divideix els espanyols, i Rodríguez Zapatero hauria de deixar d'actuar amb la supèrbia amb què ho ha fet en els últims temps, tant en aquest tema com en la crisi econòmica», va afegir-hi el líder de l'oposició espanyola.

També Duran i Lleida, va considerar la manifestació un clam popular «que cal tenir en compte». «Crec que el govern espanyol faria bé d'escoltar opinions que no coincideixen amb la seva», va dir el líder d'UDC, que va denunciar que la reforma «situa el dret a l'avortament com un dret absolut». Duran va apostar perquè en la tramitació parlamentària es puguin «revisar alguns aspectes», com ara que una noia de 16 anys pugui avortar sense que ho sàpiguen els pares.

L'opinió de Bono

També el president del Congrés, José Bono, es va referir ahir a la reforma. Bono va expressar el seu desig que s'aconsegueixi «el màxim consens possible» en la tramitació parlamentària, i va dir que per a ell «l'avortament no és un afer ideològic». Segons l'opinió de Bono, el tema de l'avortament «és una cosa que afecta, des del punt de vista social, traspassant les ideologies dels partits, i afecta més la consciència, afecta més la manera de concebre la vida que la ideologia».

Enquesta

EL PUNT

El 87% dels ciutadans de l'Estat consideren que és necessària una nova llei de l'avortament que ofereixi més seguretat jurídica a les dones i als professionals, segons una enquesta encarregada pel govern espanyol que ahir va fer pública la cadena SER. Segons aquestes dades, vuit de cada deu persones es declaren a favor del dret lliure de la dona a decidir en les primeres setmanes de gestació, i aquest suport fins i tot inclou votants del PP i altres catòlics. En aquest sentit, el 64% dels votants de Rajoy i el 63% dels que diuen que van a missa es mostren favorables al dret a l'avortament. En general, el suport és lleugerament superior entre els homes que entre les dones. Només el 7% neguen el dret a l'avortament en tots els casos, i un 12% el rebutgen amb excepcions. En canvi, el 58% hi és favorable amb límits i el 22%, sense límits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.