Fogué reclama que el nou finançament local es basi en les competències dels ajuntaments

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, va reivindicar ahir un nou finançament local basat en les competències que han anat assumint els ajuntaments amb el pas dels anys. Fogué va assegurar que el model de repartiment per percentatges que es defensava fa uns anys no seria ara útil. Considera que el paper de les diputacions en l'actualitat les fa imprescindibles, perquè donen resposta als municipis petits i també a les capitals. Fogué, que va fer aquestes declaracions a Lleida, on va visitar la fira Municipàlia, va recordar que el nou sistema de finançament local ha de venir de l'Estat, però que «les diputacions no poden quedar al marge d'aquest sistema, perquè els ajuntaments no se'n vegin afectats». Segons el president de la Diputació de Barcelona, la millora d'aquest sistema de finançament ha de suposar una oportunitat immillorable «per adequar les administracions locals al segle XXI, amb una millora de l'eficiència, una aposta per l'economia d'escala i una major coordinació entre les diferents administracions.

D'altra banda, el president de la Generalitat, José Montilla, va anunciar ahir als membres de la Comissió Municipalista, formada per les dues associacions de municipis, que el fons de cooperació municipal de la Generalitat pel 2010 creixerà un 3% en diners, un augment superior al 2,5% de l'any passat. Montilla va explicar al president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, i de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve, que el pressupost de la Generalitat per l'any vinent també inclourà partides extraordinàries per a polítiques d'ocupació que es gestionaran amb els municipis, a més de l'augment dels diners que es destinaran a beques de menjador.

LA FRASE

ANTONI FOGUÉ
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA
«El nou finançament ens permetrà adaptar l'administració local al segle XXI»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.