La Sindicatura va detectar irregularitats en la gestió de Muñoz

Igual que en el cas Millet, la Sindicatura de Comptes va detectar irregularitats en la gestió de Bartomeu Muñoz al capdavant de l'Ajuntament. Però, com aleshores, l'informe no va despertar la curiositat de cap grup del Parlament, ja que ningú va demanar debatre'l quan el van rebre, el 2007. En el treball, de 122 planes, la Sindicatura de Comptes analitzava minuciosament tres àrees de gestió del consistori en les quals va detectar diverses irregularitats, com en l'impost sobre les plusvàlues de terrenys de naturalesa urbana, la gestió de personal i les inversions reals i el seu finançament. Aquestes irregularitats no tenen relació directa amb el cas de suposada corrupció destapat pel jutge de l'Audiencia Nacional Baltasar Garzón, que de moment ha comportat nou detencions, entre les quals, la de l'alcalde Muñoz. Això no obstant, algunes de les anomalies recollides en l'informe estan vinculades a l'adjudicació d'obres i serveis municipals, que és precisament el procediment que els detinguts per ordre de Garzón haurien utilitzat il·legalment per enriquir-se.

L'auditoria de la Sindicatura revela, en l'apartat d'inversions i finançament, que hi havia dues obres, pressupostades en 496.003 euros en total, que van ser realitzades sense formalitzar el preceptiu expedient administratiu, cosa que l'informe ja advertia que podria derivar en responsabilitats administratives. També hi havia dos expedients més en els quals la proposta a la comissió de govern perquè aprovés l'adjudicació a un contractista era anterior a la proposta de la mesa de contractació. La Sindicatura també va detectar amb el seu informe l'existència de tres expedients d'obres en els quals en primer lloc es van presentar les ofertes dels adjudicataris i posteriorment es va aprovar el projecte i el plec de condicions.

No obstant això, la majoria d'infraccions es van detectar a l'àrea de gestió de personal, on es va apreciar el pagament d'increments salarials no regulats que podrien constituir indicis de responsabilitat comptable, ja que, per exemple, es van concedir pagues extres sense empara legal.

Tots els estudis que elabora la Sindicatura són lliurats al Parlament, si bé els síndics només compareixen per defecte per exposar els seus informes relatius a l'administració de la Generalitat. Quan es tracta d'informes sobre les administracions locals i les universitats, la Sindicatura només els envia a la Mesa del Parlament, que els distribueix als grups, que, segons el reglament de la cambra, disposen de quinze dies per demanar debatre'ls en comissió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.