La Generalitat estudia si el segon pla de Zapatero envaeix competències

El govern va aprovar, en la reunió de dimarts, estudiar jurídicament si el segon fons d'inversió local (FEIL) aprovat per l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero envaeix competències de la Generalitat. Des d'ERC, ja havien expressat el temor que el pla no respecta les matèries pròpies del govern català, i dimarts el conseller de Governació, Jordi Ausàs, ho va traslladar a l'executiu.

El conseller va recordar que la Generalitat té competències plenes i exclusives en matèria local i d'àmbit municipal. Ausàs va lamentar que, des del departament que capitaneja s'ha demanat reiteradament un espai de col·laboració amb l'Estat per definir conjuntament les inversions en el món local, peticions que no han estat escoltades. L'aprovació unilateral del segon pla de Zapatero suposa, segons va exposar el conseller, «una ingerència competencial» però també una mostra de com l'Estat actua de manera descoordinada vers la planificació territorial que es fa des del govern català, ja que no es tenen en compte els plantejaments catalans per a la realització d'obres i serveis, entre d'altres.

El FEIL destinarà arreu de l'Estat prop de 5.000 milions d'euros a projectes locals de desenvolupament sostenible, un 20% dels quals es podran invertir en despeses corrents relacionades amb serveis socials, educatius o en l'aplicació de la llei de la dependència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.