Mas al·lega que CDC «no pot destituir ningú»

CiU va continuar marcant distàncies ahir amb el PSC perquè els seus exalts càrrecs implicats en l'operació Pretòria, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, «fa molts anys que estan allunyats de qualsevol decisió». És amb l'argument que «no tenen cap càrrec» que el líder de la federació, Artur Mas, va al·legar que CDC «no pot prendre cap mesura de destitució». Alavedra, però, integra el consell assessor nacional, un òrgan consultiu creat en l'últim congrés que aglutina militants històrics de Convergència i que presideix Josep Maria Cullell. Quant al manteniment de la militància dels que van ser secretari general de la Presidència i conseller d'Economia amb Jordi Pujol, Mas hi va afegir que espera poder «escoltar» de viva veu la versió dels dos exalts càrrecs quan hagin prestat declaració davant del jutge. I es va mostrar convençut, a més, que si Prenafeta i Alavedra sospiten que el cas pot perjudicar Convergència, ells mateixos demanaran la «suspensió temporal» de la militància.

Ara bé, de la mateixa manera que dimarts ja ho va fer el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, Mas va fer una crida a respectar la presumpció d'innocència de tots els detinguts i a no fer «judicis previs». Darrere del faristol del Parlament, des d'on a diferència del president José Montilla sí que va acceptar preguntes dels periodistes, va assenyalar que CiU ha renunciat a «acarnissar-se» amb el PSC tot i que els socialistes catalans hagin volgut treure suc al fet que la Fundació Trias Fargas percebés 630.000 euros de l'Orfeó Català-Palau de la Música.

El líder de CiU va constatar que «la degradació de la política porta a la degradació del país en el seu conjunt». Però també va demanar que «no tot el que passa» de negatiu al país «es carregui sobre les espatlles de la política». Per guarir l'efecte de desencís que poden generar sobre la societat els casos de corrupció i contribuir a millorar la confiança dels catalans amb la política, Mas es va mostrar «disposat a fer el que calgui». És per això que va expressar la seva predisposició a reunir-se si cal amb el president de la Generalitat, José Montilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.