El PP diu que, a la manifestació, hi van anar «els que estan contra València»

Camps afronta una setmana clau, en què haurà de buscar un substitut a Costa

L'absència de partits polítics entre els convocants de la marxa contra la corrupció de dissabte –que va registrar una sorprenent participació: 70.000 persones, segons els organitzadors– no va representar cap obstacle perquè el PP valencià desqualificara, no ja els organitzadors, sinó tots els que hi van assistir.

Juan Cotino, vicepresident de la Generalitat i un dels homes més propers a Camps, va subratllar el fet que diversos socialistes se sumaren a la manifestació, encara que oficialment el PSPV-PSOE no hi donava suport. Cotino va criticar aquest partit per haver-se exhibit «al costat de banderes anticatalanistes, de radicals extrems i de tots els que estan contra València».

També la secretària de comunicació del PP valencià, Sagrario Sánchez, va enarborar el fantasma del catalanisme per atacar els manifestants. «Portaven la quadribarrada [la senyera, en oposició a la senyera amb franja blava, oficial al País Valencià], de la qual fan ús els independentistes per violar les senyes d'identitat valencianes, i pancartes pintades amb els colors republicans», va denunciar espantada.

La rèplica des de l'oposició la va donar Enric Morera, secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, que va acusar la Generalitat de recórrer a l'anticatalanisme per haver-se quedat «sense resposta» en veure una «manifestació tan multitudinària». «En la marxa van participar ciutadans, i no gent d'extrema esquerra. Allí hi havia també per exemple els familiars de les víctimes de l'accident del metro de València [2006], persones que van perdre els seus éssers estimats i que el Consell no s'ha dignat ni tan sols a rebre», va destacar el dirigent nacionalista.

D'altra banda, el comitè executiu del PP valencià es reunirà avui per primer cop des de la seua última i confusa convocatòria, en què es va ratificar Ricardo Costa, encara que poques hores després la direcció estatal del partit va assegurar que estava destituït.

Comitè executiu tens

Està previst que Camps propose un substitut definitiu per a Costa en el comitè executiu. Ara n'hi ha un de provisional, César Augusto Asencio, conegut per haver negat l'Holocaust en un article escrit en la seva joventut. El president de la Generalitat haurà de triar amb molt de compte la persona a designar, atès que el sector zaplanista del partit ha presentat batalla i no acceptarà l'elecció de qualsevol candidat, sobretot si l'escollit és un membre del partit excessivament pròxim al cap del Consell. Camps també podria introduir un càrrec de nou encuny, el de coordinador general.

La reunió es preveu tensa. Els crítics amb Camps aprofitaran l'ocasió per retraure-li la gestió de l'escàndol del cas Gürtel i, potser, per votar en contra de les seues propostes. La sessió és prèvia a l'important comitè executiu estatal del PP de demà, en què Rajoy podria escenificar un colp d'autoritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.