Successos

Vilafranca portarà als tribunals Adif pels sorolls i les vibracions del TAV

El govern local vol forçar Adif a presentar solucions als problemes i rebutja les pantalles acústiques

L'ens ferroviari diu que repararà 46 habitatges

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (CiU), va anunciar dilluns que l'Ajuntament començarà els tràmits per interposar un contenciós administratiu a Adif, l'ens gestor ferroviari del Ministeri de Foment, pels problemes de sorolls i vibracions que provoca el pas del TAV i dels trens de mercaderies a la ciutat. L'anunci el va fer just el dia que es complia el termini de tres mesos que el ple municipal havia donat perquè l'ens presentés una solució definitiva als problemes que pateixen els veïns. L'alcalde va explicar que, tot i que es porti Adif als tribunals, continuaran “negociant” i que trauran la denúncia un cop l'ens acabi les obres “bé” i solucionin els problemes de la ciutat. L'alcalde considera que “el principal problema” que té ara la ciutat és el del soroll que pateixen els veïns de la zona descoberta, després de les actuacions que s'han fet darrerament per reduir les vibracions. El passat 30 de novembre Adif va presentar un projecte per crear pantalles acústiques al barri del Poble Nou per reduir els efectes, “però encara a hores d'ara no hem pogut trobar cap tècnic que ens asseguri que això solucionarà els problemes dels veïns. Volem solucions i que acabin bé les obres del carrer Santa Fe”, va dir l'alcalde.

Hores abans que Regull anunciés la contenció, Adif intentava parar el cop assegurant que ha començat una segona fase de reparació d'esquerdes a 46 habitatges de Vilafranca del Penedès propers a les vies i que en els propers dies té previst convocar l'alcalde de Vilafranca del Penedès a una reunió “per avaluar i fer el seguiment de les actuacions fetes fins ara”. El govern local va explicar que s'anuncia la reunió després que el govern local hagi estat els darrers deu dies sol·licitant-la sense èxit. El govern local i els veïns reclamen el cobriment total de les vies, tal com van aprovar els grups municipals per unanimitat en el ple el novembre passat. Segons els veïns, la creació de les pantalles acústiques, de 7 metres d'alçada, no podrà mitigar el soroll que causen els trens al seu pas pel barri del Poble Nou.

LA XIFRA

7
són els metres d'alçada
de les pantalles acústiques que vol posar Adif. Cap tècnic avala que siguin útils.

LA FRASE

Encara no hem pogut trobar cap tècnic que ens asseguri que les pantalles solucionaran els problemes
Pere Regull
Alcalde de Vilafranca del Penedès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.