la contra

Rellotges avançats al seu temps

Pere Quera Joiers presenta una exposició històrica de rellotges de la marca TAG Heuer, que celebra els 150 anys i permet veure l'exclusiu Monaco V4 que acaba de sortir al mercat

Amb només 20 anys i quan corria l'any 1860, Edouard Heuer muntava el seu primer taller de rellotgeria. Ara, 150 anys després, la marca TAG Heuer és una de les més prestigioses del seu àmbit i una exposició a la joieria de Pere Quera permet veure de prop l'evolució d'aquesta firma històrica i gaudir de les últimes innovacions de la marca.

L'exposició es va inaugurar ahir al vespre amb una cinquantena de clients de la joieria, però l'exposició estarà oberta a qualsevol ciutadà en horari de botiga fins al proper 20 d'octubre. Es tracta d'una esplèndida col·lecció de rellotges, tretze dels quals s'han portat expressament del museu que té TAG Heuer a Suïssa i que mai abans s'havien pogut veure a l'Estat espanyol. Als anys 80 del segle XIX, el fundador va crear els primers cronògrafs i des d'aquell moment l'esperit de superació i perfecció no s'ha aturat.

Cronològicament, la primera fita de la marca suïssa arriba al 1916 amb la creació del primer comptador del món amb una precisió de centèsima de segon, que es va utilitzar en els Jocs Olímpics de l'any 1920 i 1924. Una altra data important és el 1949, amb la invenció del primer rellotge que era capaç de calcular les marees, mentre que al 1969 es va crear el model Monaco, el primer cronògraf automàtic amb caixa estanca. Precisament, ara se celebren els 40 anys, amb la reedició d'un model exclusiu del qual només se n'han editat un miler a tot el món. La directora de màrqueting de TAG Heuer a l'Estat, Míriam Muñoz, subratlla la intensa relació que ha mantingut sempre la firma amb l'esport i els esportistes. No en va, personatges com Ayrton Senna, Tiger Woods o Maria Xaràpova han estat ambaixadors de la marca. «Els esportistes representen els símbols de superació, fortalesa mental i perfecció que persegueix la marca», assenyala Muñoz.

La joia de la corona de la mostra a la joieria Pere Quera, al carrer Argenteria, és l'exclusiu model Monaco V4. Es tracta d'un rellotge mecànic que trenca totalment amb la tradició tecnològica en utilitzar per primer cop unes corretges de distribució en comptes de les rodetes habituals. L'exclusivitat d'aquest rellotge, fet totalment a mà i amb caixa de platí, és encara més acusada perquè la firma només n'ha fet 150 exemplars, que tenen un preu de 70.000 euros. El responsable de rellotgeria de Pere Quera Joiers, Rafael Vázquez, convida tots els ciutadans a visitar la mostra «perquè agafin cultura rellotgera i sàpiguen què volen quan vagin a comprar un rellotge». A més dels rellotges que han marcat una època, l'exposició es complementa amb una sèrie de vitrines on hi ha agrupades les col·leccions més famoses de TAG Heuer, des de la línia de Fórmula 1, Golf, Aquaracer, Carrera, Monaco o la línia femenina. Durant la visita comprovaran com el temps s'atura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.