L'acord laboral per a la fusió de Caixa Girona preveu reduir les plantilles amb unes 430 prejubilacions

Es va signar ahir a Sabadell i es va assegurar que no hi haurà acomiadaments

Les persones a partir de 55 anys i que tinguin una antiguitat mínima de 15 anys es podran acollir, de manera voluntària, a una oferta de prejubilacions que inclourà una retribució bruta anual del 80% del sou, segons va explicar ahir a aquest diari el president del Sindicat d'Empleats de Caixa Girona (SECG), Pere Moreno, un dels representants a la comissió laboral. Aquesta comissió s'ha reunit de manera itinerant a les diferents seus de les caixes que s'han de fusionar, i ahir a la reunió que es va portar a terme a Sabadell, entre els representants sindicals de CCOO, SECG i UGT i les direccions de recursos humans de les entitats, es va arribar a un preacord verbal, que es va valorar de manera molt positiva. Ara s'ha de redactar el text definitiu.

El president del SECG va informar que a la plantilla del conjunt de caixes, d'unes 4.600 persones, hi ha uns 570 empleats que es podrien prejubilar i es calcula que uns 430 d'aquest col·lectiu s'acolliran a l'oferta que es farà, que a més de la retribució establerta fins als 65 anys inclou també aportacions al pla de pensions fins a la jubilació. Aquestes prejubilacions no es faran de cop sinó que es preveu que la reducció de plantilla es porti a terme de manera esglaonada en uns tres anys. La resta d'excedent de plantilla es preveu reduir «amb excedències voluntàries i amb el degoteig natural de persones que vagin plegant, en un termini d'uns cinc anys», segons va indicar Moreno. Les retribucions als treballadors es mantenen com ara (sumant els plusos) i s'hi inclouen algunes millores, com ara un augment de les aportacions al pla de pensions i de promoció per capitació.

Un «plus de fusió»

El preacord inclou l'anomenat «plus de fusió». Els tres primers anys, es donarà un dia més de vacances als empleats i el 2012 una retribució única de 450 euros. «Es tracta d'una gratificació pels inconvenients que comporta la fusió», va explicar el president del SECG. Encara no està concretat en quin volum de treballadors disminuirà la plantilla a les comarques gironines. El que sí se sap és que alguns dels drets que tenien els treballadors els perdran i en guanyaran d'altres. Es perdrà, per exemple, la paga per matrimoni, mentre que la paga per fill, que era de 300 euros, s'apujarà fins als 750 euros. Els treballadors de Caixa Girona perdran un dia de vacances, però podran demanar permisos retribuïts. «Pensem que entre el que es perd i es guanya, la balança es mantindrà estable», va destacar Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.