Un centenar de treballadors de Temoinsa, a Granollers, comencen a partir d'avui una vaga indefinida

L'empresa, que es dedica a la rehabilitació de trens, té filials a diversos països

Els 98 treballadors de Temoinsa comencen avui una vaga indefinida per denunciar la seva situació. De fet, segons explica el portaveu del comitè d'empresa, Germán González, de totes maneres no podrien treballar perquè Enher els ha anunciat que els tallarà el subministrament elèctric pel no haver pagat les factures. Ha passat el mateix amb Telefònica, que ha tallat la línia telefònica, afegeix González. Segons aquest portaveu, l'empresa –amb qui no s'ha pogut contactar– tenia una negociació amb Agrupación Albatros per vendre's la firma, però justament a final de la setmana passada, el president de Temoinsa, Miquel de Sagarra, els va anunciar que no hi havia hagut acord. Paral·lelament, Temoinsa estava en concurs de creditors.

Els treballadors van començar les mobilitzacions dilluns passat en protesta per no haver cobrat el salari del mes d'octubre a més de diversos endarreriments. Segons González, la direcció de l'empresa no pot argumentar crisi en el sector ferroviari quan, en realitat, el que es pensen que ha passat és una «mala gestió» de la direcció d'una empresa que precisament enguany celebra el seu 30è aniversari entre els seus clients Renfe, Alstom o la Ferrovia italiana, entre d'altres. Pel que fa a les filials, que donen feina a 300 persones més, n'hi ha a la Xina (amb 120 treballadors), Brasil, Xile, Egipte, Malàsia l'Estat francès.

La plantilla de Derbi demana un pla

efe

Els treballadors de l'empresa Derbi, situada a Martorelles, mantenen que si la direcció del Grup Piaggio no els dóna cap resposta a les seves reclamacions amb un pla d'inversió, producció i ocupació, enduriran les protestes i que a partir d'avui es manifestaran davant d'Inspecció de Treball per sol·licitar la convocatòria d'una vaga indefinida. La plantilla de Derbi es va concentrar divendres davant les portes de l'empresa per protestar contra el segon ERO temporal presentat aquest any, que afecta els 250 treballadors de la plantilla, i demanar un pla de viabilitat que garanteixi la continuïtat de la planta. El comitè d'empresa de Derbi denuncia que la direcció de la multinacional, el Grup Piaggio, pretén escindir la planta de Martorelles en tres empreses noves i convertir-la en una «simple planta de muntatge». La direcció de Derbi va presentar el 29 d'octubre un segon ERO temporal de suspensió de contractes que afectarà la plantilla de Martorelles durant 55 dies entre l'1 i el 31 de desembre del 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.