Els treballadors del comerç gironí faran vaga al desembre contra el bloqueig del conveni

Els sindicats CCOO i UGT han consensuat un calendari de mobilitzacions per protestar contra el bloqueig de la negociació del conveni col·lectiu del comerç a la demarcació de Girona. La primera serà una manifestació a Girona el 24 de novembre que ve, coincidint amb la vaga general del sector de la construcció, que també té paralitzada la negociació del conveni. «L'objectiu és col·lapsar la ciutat», afirmen els sindicats.

La segona mobilització, i la que pretén tenir més repercussió, és una vaga general dels treballadors del comerç del 6 al 8 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima. «És el moment de dir que ja n'hi ha prou. La patronal creu que no tenim poder de mobilització i han de veure que no és així», sostenen els representants sindicals.

Ahir a la nit, en una assemblea, es va decidir emprendre aquestes mobilitzacions si la patronal no decideix, abans, reprendre les converses. El conveni col·lectiu està encallat, entre altres coses perquè la patronal no vol aplicar un increment salarial més enllà de l'1,4%. Els sindicats consideren que el mínim seria el 2%, tenint en compte que el sou mitjà dels treballadors d'aquest sector és de 800 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.