Tortosa ampliarà el calendari firal amb una mostra alimentària el 2010

El pavelló firal de Tortosa es convertirà en un aparador gastronòmic de les Terres de l'Ebre entre l'11 i el 14 de març del 2010, amb la celebració de Festast, una fira alimentària destinada al consumidor. «L'organització d'aquesta fira respon al compromís de Fira Tortosa d'ampliar el calendari firal», va explicar el regidor de Fires de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés. En aquest sentit, l'any passat ja es va estrenar la fira dedicada al moble i la decoració, tot i que amb un nombre molt reduït d'expositors per la crisi que viu el sector, arran de la qual l'Ajuntament ha decidit organitzar la fira cada dos anys. I el 2010, el calendari firal s'ampliarà amb la mostra alimentària, que serà oberta també a productes de fora de les Terres de l'Ebre. «Serà una fira multiproducte destinada al consumidor on hi haurà productors, elaboradors i distribuïdors», va assenyalar el regidor de Fires. Sectors com l'oli, el vi, l'arròs i els cítrics seran presents a Festast, tot i que encara no s'han començat a comercialitzar els estands i Fira Tortosa no ha concretat quants expositors participaran en la mostra.

Festast ocuparà els 5.000 metres quadrats de superfície del pavelló firal i l'entrada al recinte serà de pagament. Paral·lelament a la fira s'organitzaran tallers i cursos de cuina i tastos de vins dirigits al públic en general, però també n'hi haurà per a professionals. En l'organització de la fira hi participen el grup de restauradors de Tortosa Platigot, la Cambra de Comerç de Tortosa, la Confraria dels Tastavins de l'Ebre, l'escola de cuina Via Magna i l'IES Joaquín Bau.

Fira Amposta manté els 250 expositors

Tot i la crisi econòmica, la 49e edició de Fira Amposta mantindrà el nombre d'expositors, que seran un total de 250. Els sectors de l'automoció (amb tots els concessionaris de la ciutat), la maquinària agrícola i el ramader tindran un pes important en aquesta mostra multisectorial que inaugurarà el president de la Diputació, Josep Poblet, el 4 de desembre i que es podrà visitar fins al dia 8. Fira Amposta ocuparà una superfície de 33.000 metres quadrats i l'Ajuntament estima que el volum de negoci que generarà serà de 7,5 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.