Seat presenta el quart ERO temporal en un any per a prop de 7.500 treballadors i un màxim de 51 dies

La plantilla de La Seda es concentra amb tensió en contra de 45 acomiadaments

En espera que arribi la producció del nou model d'Audi, el Q3, l'any 2011, la direcció de Seat va presentar ahir al Departament de Treball el seu quart expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal des que el novembre de l'any passat en va presentar el primer. Aquest últim tindria vigència durant l'any 2010 i es començaria a aplicar quan finalitzin els efectes del que hi ha ara. L'expedient té característiques semblants als que s'han autoritzat fins ara a les plantes de la companyia a la Zona Franca de Barcelona i a Martorell: afectarà 7.484 treballadors, una mica més de la meitat de la plantilla, tindrà efectes entre el 4 de gener i el 23 de desembre del 2010 i «recolliria la necessitat d'un total de 51 dies de no producció repartits entre les tres línies de fabricació, que afectarien un mínim de 13 dies i un màxim de 24 dies en cadascuna d'aquestes», segons va comunicar la direcció. La companyia també destaca, però, que, «en relació amb els 115 dies d'ERO temporal demanats el 2009, per l'any 2010 només se n'han sol·licitat 51» com una «clara mostra de l'avançament de la companyia cap a la seva recuperació en el futur».

Així, l'ERO planteja, segons les necessitats comercials, el tancament de la línia 1 (que fabrica el model Ibiza), que afectaria diàriament 2.150 treballadors; la línia 2 (Altea i León), amb 2.140 treballadors, i la línia 3 (Exeo), amb 970 persones; però també estableix períodes rotatius en la producció fins a un màxim de 1.100 treballadors al mes.

De l'ERO, el sindicat UGT va valorar que «el més important és que suposa el manteniment de la totalitat dels llocs de treball del grup Seat», però la CGT alertava ahir de les repercussions en la indústria auxiliar, que es veurà obligada a reajustar les plantilles, i lamentava que Seat fa servir els ERO per tenir la flexibilitat que no té per conveni.

Protestes a La Seda

Per la seva banda, un centenar de treballadors de la planta de La Seda al Prat de Llobregat es van concentrar ahir al matí amb certa tensió (vigilats de prop per la policia) davant les portes de la factoria en protesta pels 45 acomiadaments previstos en un ERO d'extinció presentat divendres passat. Els treballadors de La Seda estan ja sota els efectes d'un ERO temporal de 120 dies en total.

Calendari alternatiu al de les noies de Pirelli

Amb 300 euros i en dos dies, treballadors de la fàbrica que Pirelli té a Manresa han fet un calendari de protesta amb el lema Un país sense indústria no serveix de res. El calendari, protagonitzat per dos empleats, narra amb fotos les situacions que viurà la plantilla de Pirelli el 2010, quan es quedin sense feina pel tancament de la planta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.