Catalunya és la primera comunitat receptora de turistes estrangers amb més d'un milió a l'octubre

Les dades, però, son inferiors a les del mateix mes del 2008, amb un 3,8% menys

Segons les dades de l'Enquesta de moviments turístics en frontera (Frontur) de l'Institut d'Estudis Turístics, Catalunya va rebre a l'octubre 1.043.308 turistes estrangers, només un 3,8% menys que el mateix mes del 2008, gràcies a la recuperació del turisme francès i italià, que en el conjunt de l'Estat espanyol ha tingut un creixement del 4,3 i el 0,8%.

En total, a l'Estat van arribar 4,6 milions de turistes internacionals, la qual cosa suposa un descens mensual del 3,6% respecte al mateix període del 2008 i un 9,3% menys (46,6 milions de turistes) prenent en consideració els deu primers mesos de l'any.

El Regne Unit es manté com a principal mercat emissor, de gener a octubre, amb 12,1 milions de turistes, el 25,9% del total, malgrat que continua experimentant un descens en la demanda de prop d'un 16%. A continuació se situa Alemanya, amb 8 milions de turistes, i un 17,3% del total, que ha moderat la seva caiguda, malgrat que el mes passat va baixar d'un 6,8%.

Després de Catalunya, la de les Balears és la comunitat que ha rebut més turistes estrangers, amb 8,78 milions des de principi d'any, seguida de les Canàries, amb 6,6 milions, i Andalusia, 6,5 milions.

Segons les dades de la Frontur, els turistes que van arribar a través dels aeroports estatals, la via d'accés de la majoria dels turistes internacionals, van baixar d'un 4,5% respecte de l'octubre del 2008. Per contra, el comportament dels turistes que van venir per carretera va ser més favorable, i es va aconseguir sortir dels números vermells i registrar un creixement del 0,9%. La menor afluència de turistes a l'octubre s'ha notat amb més intensitat en els hotels, en els quals van disminuir les estades de clients d'un 5,6%.

Els ingressos hotelers baixen d'un 7%

Els ingressos hotelers han baixat d'un 6,7% a l'octubre, en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons van fer públic ahir des de l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Igualment, l'índex de preus hotelers també ha registrat una caiguda, del 9%, en comparació amb els valors d'ara fa un any. El nombre de viatgers ha tingut un lleuger increment, de l'1,4%, mentre que el nombre de pernoctacions recull una lleugera davallada (0,5%). Segons les dades de l'INE, es calcula que hi havia 1.973 establiments oberts, amb una oferta de places de 214.969, un 1,6% més. El grau d'ocupació de les places disponibles ha baixat a l'octubre del 50,87% al 49,84%. Dels 1.246.095 viatgers del mes passat, 521.301 eren residents a l'Estat i 724.795, residents a l'estranger.

El nombre de visitants a la demarcació de Barcelona va pujar del 4,15%; Tarragona és la que perd el major percentatge de visitants, el 9,17%; a Girona, la disminució no va ser tant acusada, només del 1,42% i Lleida, l'increment va ser de l'11,81%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.