Les dones guanyen terreny en els càrrecs directius i intermedis i també a les àrees tècniques

La presència del sexe femení ha crescut a l'estructura de les empreses

Dels 5.259 treballadors que sumen les 25 empreses incloses en la mostra de l'estudi, el 62% són homes i el 38% són dones. La presència de les dones ha crescut en les empreses, concretament un 4,6% en relació amb les dades obtingudes a partir del treball elaborat l'any 2007. Tot i això, encara continua sent minoritària en relació amb el nombre d'homes.

Una dada que posa de manifest l'estudi és que el 2007 la presència de dones havia disminuït en relació amb anys anteriors i que, en canvi, actualment la tendència s'ha invertit, encara, però, lluny d'igualar la masculina.

Pel que fa a les dones que ocupen càrrecs directius, s'ha passat del 15% l'any 2007 al 23%. El nombre de dones que ocupen càrrecs intermedis a les empreses també s'ha incrementat i també la presència de dones als llocs tècnics de les empreses.

En relació amb la contractació de càrrecs directius, tant pel que fa a homes com a dones, es posa de manifest en l'estudi que en el 93% dels casos estan contractats en règim de la seguretat social, mentre que en el 7% ho estan en règim d'autònoms.

L'informe analitza també 120 llocs de treball, des de la direcció general fins al col·lectiu d'operaris, agrupats en tretze àrees diferents, que formen part de l'estructura organitzativa de les empreses analitzades.

Més homes a l'àrea administrativa

El percentatge d'homes que hi ha a les empreses de la mostra s'ha estancat en diferents col·lectius de les empreses, però en l'àrea administrativa ha crescut. En els últims anys, també ha augmentat el col·lectiu d'operaris a les empreses en detriment dels tècnics. Aquestes dades, que ahir van fer públiques els responsables d'Eurogrup Consulting, posen de manifest l'evolució registrada pels diferents col·lectius dins les estructures de les empreses i també la presència dels homes i les dones. També es van presentar dades sobre l'evolució retributiva dels diferents col·lectius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.