Pimec demana al govern que redueixi la normativa per a les pimes turístiques

La patronal Pimec es va queixar ahir de la «sobreregulació» le les pimes turístiques catalanes i demana a la Generalitat que a l'hora de posar normes distingeixi entre petita i mitjana empresa i gran perquè les pimes han perdut competitivitat els últims anys a causa d'aquesta situació. La patronal de la petita i mitjana empresa ha acusat l'administració catalana de ser un dels governs autonòmics menys flexibles que hi ha quant a la quantitat de normatives que imposa a les pimes.

El director d'economia i empresa de Pimec, Modest Guinjoan, va presentat ahir un estudi sobre la repercussió econòmica de la normativa sobre la competitivitat en el sector hoteler que indica que els costos normatius que suporta la petita empresa dificulten el futur del petit empresari turístic. El sector de l'hostaleria i restauració representa el 6,5% del PIB català i el 99,9% dels empreses del sector són pimes, que donen feina a 134.000 empleats, el 6,5% del total, i el 88,5% del total d'empreses del sector són microempreses, que tenen fins a nou treballadors. Els costos normatius voluntaris i obligatoris suposen el 7,3% de la facturació de les microempreses i els no periòdics, el 13%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.