Sindicats i Lear negocien tot el dia a Treball però no arriben a cap acord

L'administració ha prorrogat dos dies el període de consultes i dimecres es tornaran a reunir

«Hi ha hagut una mica d'aproximació entre les dues parts, comencem a parlar en els mateixos termes», va manifestar el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, després de més de vuit hores de reunió entre sindicats i Lear, amb la mediació del Departament de Treball. Una cinquantena de treballadors es van desplaçar a Barcelona per reclamar indemnitzacions dignes a la porta de la conselleria de Treball. «Era difícil arribar a un acord en aquesta reunió, ara tenim un parell de dies més», va reconèixer Casadó. Així, demà dimecres el comitè d'empresa de Lear i la direcció de la multinacional es tornaran a seure per negociar les condicions del tancament de la planta que produeix cablejat per al sector de l'automoció i que dóna feina a 515 treballadors, a Roquetes.

Treball va decidir ahir prorrogar dos dies el període de consultes de l'ERO amb l'objectiu que sindicats i empresa arriben a un acord i evitar d'aquesta manera que sigui l'administració la que tingui l'última paraula. El comitè d'empresa de Lear creu que és possible que dimecres s'arribe a un preacord, tot i que les propostes de les dues parts encara estan allunyades. Lear va millorar la seua darrera proposta d'indemnitzacions i dels 40 dies de sou per any treballat amb un màxim de 25 mensualitats va passar a 42 dies de sou amb un màxim de 36 mensualitats. Pel que fa a les prejubilacions –un dels cavalls de batalla dels sindicats– l'empresa ha acceptat que siguin voluntàries. Per la seua banda, els sindicats han retallat la proposta que van fer en l'última reunió a Tortosa de 60 dies de sou a 55 dies amb un màxim de 48 mensualitats.

Primera reunió en què es negocia

Després de cinc setmanes de negociació sense cap avanç, en unes reunions en què els sindicats es limitaven a rebutjar les propostes de Lear per tancar la fàbrica de Roquetes perquè les consideraven insuficients, ahir va tenir lloc la primera reunió de negociació de debò. A més, va ser la primera vegada que intervé en la trobada un directiu de la multinacional nord-americana, concretament el responsable de recursos humans de Lear a l'Estat, Josep Maria Sas. Fins ara, la negociació la duia a terme el gabinet d'advocats contractat per Lear. També es va incorporar en la negociació el director general de Relacions Laborals del Departament de Treball, Salvador Àlvarez, així com el director dels serveis territorials de Treball a les Terres de l'Ebre, José Martín.

Tot i que d'entrada els sindicats es van oposar al tancament de la fàbrica, ara ja és assumit per totes les parts. Amb tot, el comitè d'empresa manté que és una deslocalització, i per això reclama les màximes indemnitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.