Els hotels de l'interior poden arribar a un 90% d'ocupació durant el pont

L'ocupació en els hotels de les comarques interiors durant el pont de la Puríssima pot arribar fins a un 90%, segons dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona. L'obertura de les estacions d'esquí –que no tindran totes les pistes en funcionament per la falta de neu– atrau, principalment, turisme familiar i del país. Fonts del sector afirmen, però, que el bon temps que ha fet fins aquesta setmana ha provocat que la gent no hagi decidit si anar a la costa o a l'interior, fet que provocarà que moltes reserves s'acabin produint a darrera hora.

En aquest sentit, a la Cerdanya, per exemple, hi ha una previsió inicial del 75% d'ocupació però no es descarta que al final s'arribi a un 90%. Al Ripollès les xifres ja es mouen ara entre el 85 i el 90%, mentre que, a la Garrotxa, la mitjana se situa en el 85%.

Pel que fa a la costa, la federació destaca que per aquestes dates només estan oberts entre un 30% i un 40% dels hotels. Tenint en compte aquestes xifres, al Baix Empordà es calcula que l'ocupació serà de prop d'un 70%, amb un perfil de turista corresponent al d'una persona que passa uns dies en família i amb intenció de fer activitats a l'aire lliure.

La mitjana d'estada dels turistes a la majoria de les comarques gironines se situa entre dos i tres dies.

PREVISIÓ OCUPACIÓ

Baix Empordà
70% d'ocupació de turisme familiar
3 nits d'estada de mitjana
Ripollès
Previsió d'assolir entre un 85% i un 90%
Perfil de turista bàsicament familiar que aprofita l'inici de la temporada d'esquí
Cerdanya
Turisme familiar i esportiu
Es pot arribar al 75% d'ocupació
És probable que hi hagi reserves d'última hora i que es pugui arribar al 90%
Gironès
Es preveu arribar a la xifra del 76%
Turisme familiar i nacional
Garrotxa
85% d'ocupació
Mitjana de 2 a 3 nits d'estada
Turisme de la tercera edat i familiar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.