Els preus dels pisos continuen baixant a la demarcació, però de forma més «moderada»

En algunes zones de Salt, Banyoles, Palamós i Roses s'han detectat increments en els últims mesos en l'oferta

El municipi on més han baixat els preus de pisos d'obra nova en sis mesos és Sant Feliu de Guíxols, A la resta de poblacions analitzades (un total de setze) els percentatges de baixada des de l'abril han disminuït força en relació amb la diferència entre octubre del 2008 i octubre del 2009, tal com es pot comprovar en el gràfic. A Salt és on s'ha incrementat més el preu en alguna de les zones del municipi. En algunes poblacions els preus pràcticament s'han mantingut invariables des de l'abril.

Pel que fa als pisos de segona mà, els preus continuen baixant, però també es frena la caiguda i en alguns municipis es detecten puges. A Roses hi ha hagut increments del 6,9% d'abril a octubre; a Palamós, del 6,1%, i a Banyoles, del 3,8%. En habitatges de segona mà es pot passar de pagar 950 euros per metre quadrat a Lloret a 4.623 euros a Sant Feliu de Guíxols. El sector detecta que, en general, la diferència de preus entre pisos de segona mà i d'obra nova és molt més gran que temps enrere. El tipus d'habitatge inclòs en el treball són pisos d'obra nova de 55 m² a 75 m² útils i pisos de segona mà de 70 m² a 90 m².

Disminució també en el lloguer

Els preus del lloguer de pisos també continuen baixant, però la tendència, igual que en els preus de venda, és a la moderació d'aquesta baixada, segons s'indica en l'estudi. Pel que fa als habitatges de dues habitacions, on més han baixat els preus en dotze mesos és a Lloret (un 15,85%) i en sis mesos, a Santa Coloma (un 7,79%). En habitatges de tres habitacions, la baixada més gran del preu del lloguer en un any ha estat a Roses (del 23,08%) i en sis mesos, a Olot (del 13,05%). Pel que fa als de quatre habitacions, ha baixat de manera més significativa a Olot en un any (19,07%) i a Palafrugell en sis mesos (15,43%). Hi ha dos municipis on hi hagut increments: a Salt el lloguer de pisos de dues habitacions (3,52% de puja), i a Palamós, els de quatre habitacions (un 7,69% en sis mesos). Es calcula que a les comarques gironines hi ha uns 12.200 habitatges per vendre i, concretament a la ciutat de Girona, uns 780. Aquest estoc ha incrementat l'oferta de pisos de lloguer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.