La falta de recursos farà que el servei municipal d'ocupació de Girona redueixi la plantilla

La plantilla del servei d'ocupació municipal de Girona es reduirà en plena crisi econòmica per falta de recursos del consistori per mantenir l'actual estructura. Ho va anunciar ahir la regidora de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, que va assenyalar que el servei passarà dels 45 professionals actuals als deu treballadors. Fins ara la Generalitat n'ha assumit el cost, però els programes s'acaben a final d'any. Alsina ha avançat l'acord del tripartit per invertir 100.000 euros i mantenir com a mínim 20 professionals. La delicada situació arriba quan el servei té 3.313 persones inscrites a la borsa de treball, més del doble de les que hi havia el 2007. Aquest any el servei ha permès que 347 gironines trobessin feina malgrat la crisi.

Mesures per als joves

Ahir es va presentar a Girona l'acord de mesures per a l'ocupació juvenil 2009-2012, que inclou 68 mesures i actuacions per facilitar la inserció laboral de la gent jove i millorar les seves condicions de treball. Segons es va anunciar, l'any vinent s'obrirà l'oficina jove del Ripollès. L'acord inclou mesures de formació i emprenedoria i arriba en un context complicat també per als joves, com ho demostra que la taxa d'atur és d'un 27,6% a la demarcació de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.