Fira Amposta esquiva la crisi i preveu bons resultats

Hi participen 250 expositors

Amposta viu, des de divendres i fins dimarts, una de les tradicions més arrelades a la ciutat i una de les cites més importants per als ampostins i ampostines, la fira de mostres, que enguany arriba a la 49a edició. Enguany, però, Fira Amposta ha hagut d'afrontar la situació econòmica adversa, i ho ha fet amb èxit. En la fira ramadera i de maquinària agrícola es manté el nombre d'expositors de l'edició anterior, 250 en 32.000 metres quadrats, i s'hi espera una afluència de públic semblant o fins i tot superior a la d'anys enrere, del voltant de 55.000 visitants. «Tot i la crisi, és una fira normal, com la de cada any», va assegurar ahir el president de Fira Amposta, Josep Manel Ferré. De fet, si hem de fer cas del moviment que hi havia ahir a la tarda a la fira i els voltants, sembla que les previsions de l'organització van pel bon camí. Tot i això, Ferré va reconèixer que la crisi econòmica ha provocat que hagi fallat algun expositor tradicional, tot i que algun altre ha ocupat el seu lloc. Ferré va voler destacar els esforços que tant l'organització i el consistori com els expositors han fet per tirar endavant la fira. «Entre tots hem pogut mantenir el nivell, i sobretot cal destacar l'esforç del sector de l'automòbil, un dels més afectats per la crisi i que no ha fallat a Fira Amposta», va puntualitzar. I és que la fira, com bé va assegurar el seu president, és una bona oportunitat per animar el comerç. Així, es preveu que es generi un volum de negoci de 7,5 milions d'euros, atenent a l'experiència dels anys anteriors.

La fira, a més, es complementa amb actes lúdics i culturals. Ahir, per exemple, es va celebrar el dia de la comarca, en el qual enguany el municipi convidat va ser Masdenverge. Així, l'estand del Consell Comarcal del Montsià està dedicat en aquesta edició a aquest municipi, i la jornada d'ahir també va tenir una actuació al recinte firal de la Unió Musical i de la Coral Masdenverge. Un altre dels actes destacats d'ahir va ser la presentació del llibre i DVD del centenari de la ciutat d'Amposta, que recull imatges dels actes realitzats per celebrar aquesta efemèride.

Com cada any, Fira Amposta també reuneix la presència de representants del sector ramader, i en aquesta edició destaca la participació de les ramaderies equines més importants del territori. Els aficionats a aquest món, doncs, poden gaudir d'espectacles eqüestres que es fan cada dia de fira a la tarda.

Gairebé mig segle

L'any vinent la fira de mostres arribarà al mig segle d'antiguitat. Segons el president de Fira Amposta, encara no se sap com se celebraran aquests 50 anys de fira, ja que fins ara els membres de l'organització s'han dedicat a tirar endavant l'edició d'enguany. Però sí que va avançar que, si tot va bé, una de les novetats que presentarà l'edició de l'any vinent serà la primera fase del nou pavelló de fires acabada. «El pavelló, no el tindrem, però sí que esperem poder estrenar el saló d'actes pel 50è aniversari», va explicar el president de Fira Amposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.