L'ocupació durant el pont arriba al 85% a muntanya i al 65% a la costa

Les pistes d'esquí gironines reben 20.000 visitants, la meitat respecte al 2008

El pont de la Puríssima no ha acabat satisfent el sector turístic de les comarques gironines i en línies generals no s'han complert les previsions d'ocupació inicials. La Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines calcula que a muntanya l'ocupació ha estat gairebé del 85% i s'hi ha arribat amb reserves d'última hora.

Tot i això, tampoc ha estat uniforme, com ho demostra la presidenta dels hotelers de la Cerdanya, Núria Vidal, que situava ahir l'ocupació al voltant del 65%, lluny del 90% que es preveia i del ple que es va assolir l'any passat. Des del Ripollès, el seu homòleg, Ramon Turrats, situava en el 80% l'ocupació i afirmava que molts visitants «s'estan de fer extres».

Pel que fa a les pistes d'esquí, fan un balanç positiu dels 20.000 esquiadors que han passat per les pistes, malgrat que la xifra s'allunya molt de la de l'any passat quan les nevades primerenques van facilitar una arrencada excepcional. Esperen que baixin les temperatures per poder fer neu artificial i obrir més pistes, així com nevades que millorin la qualitat de la neu.

Menys a la costa

Al litoral gironí, el pont no ha estat gaire bo i l'ocupació s'ha quedat en el 65%, segons la Federació d'Hostaleria, mentre que a l'interior l'índex ha pujat fins al 75%. Per contra, a l'aeroport de Girona s'ha registrat una activitat frenètica amb 420 operacions i més de 80.000 passatgers que han omplert els aparcaments. Les botigues van tornar a obrir ahir amb molta afluència, però amb poques vendes i esperen els dies 13 i 20. Per l'Espai Gironès de Salt hi han passat 200.000 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.