Visa i Master Card indemnitzaran amb 1.100 milions de dòlars uns 634.000 comerciants dels EUA

Al voltant de 634.000 comerciants i minoristes dels Estats Units rebran aquesta setmana un total de 1.100 milions de dòlars en indemnitzacions per part de Visa i Master Card, que liquiden així les obligacions derivades d'una demanda presentada fa tretze anys. El despatx d'advocats Constantine Cannon va informar ahir que en els pròxims dies es procedirà a fer aquest pagament, que inicialment estava previst que es produís el 2012 i que forma part de l'acord arribat als Estats Units en matèria de defensa de la competència.

A aquest acord s'hi va arribar el 2003, després de set anys de litigis, i va establir el pagament en diverses fases d'un total de 3.400 milions de dòlars. En aquesta última fase, els més de 600.000 comerciants i minoristes de tot el país rebran uns xecs que es van començar a enviar ahir i que els ajudaran a augmentar els ingressos «en aquesta difícil temporada nadalenca», segons valora Constantine Cannon.

La demanda posada contra Visa i Master Card per milers de comerços, liderats per grans cadenes com ara Wal-Mart i Sears, va sorgir perquè les dues empreses exigirien als comerciants acceptar les seves targetes de dèbit o, en cas contrari, perdrien la possibilitat de cobrar als clients amb les de crèdit. La verificació d'identitat de les targetes de dèbit Master Card i Visa estava basada en la signatura, en lloc d'utilitzar un número secret, com feien altres institucions financeres. Les targetes de dèbit de signatura tenien una tarifa d'1,5 dòlars per cada 100 dòlars de compra, davant dels entre 10 i 15 cèntims que es cobraven per les transaccions realitzades mitjançant un codi secret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.