La càrnia Illas-Juli, de Blanes, aplica un ERO temporal per als 79 treballadors

La càrnia blanenca Illas-Juli ja està aplicant un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta tota la plantilla, 79 treballadors. Aquest expedient arriba un any i mig després d'un primer ERO, que en aquest cas va comportar l'acomiadament de 23 persones. El que ara està en marxa té una vigència d'un any i mig i afectarà els treballadors de manera rotativa: un màxim de 12 persones alhora, cadascuna de les quals no estarà més de quatre mesos a l'atur.

El secretari general d'Acció Sindical de la UGT, Manel Álvarez, ha explicat que la totalitat de la plantilla va votar a favor de la proposta de l'empresa i considera que no caldrà prendre mesures més dràstiques. «L'empresa ha fet una important inversió en unes noves instal·lacions i en la renovació de la maquinària, fet que no ens fa pensar que sigui una maniobra prèvia al tancament», sosté. De fet, la mateixa empresa afirma que a l'hivern s'ha notat una davallada de les comandes però que s'espera remuntar a partir de Setmana Santa. Per aquest motiu, preveu que, tot i que inicialment tota la plantilla està afectada per l'ERO, com a màxim només un 50% haurà d'estar un temps a l'atur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a