Guitart Hotels deixarà a l'atur durant un mes entre 85 i 90 empleats de Lloret mentre fa obres a algunes instal·lacions

El grup Guitart Hotels presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectarà un 80% de la plantilla fixa –és dir, entre 85 i 90 empleats del més d'un centenar que hi treballa–. L'ERO tindrà una durada d'un mes i l'empresa argumenta com a causa de la suspensió la necessitat de fer obres de millora en alguns dels seus hotels, segons ha explicat el representant del comitè d'empresa Antonio Cerro. La mesura ja ha estat pactada amb la plantilla, que dimecres a la tarda va ratificar l'acord en assemblea, i es preveu que la setmana que ve es presenti l'ERO al Departament de Treball de la Generalitat.

Inicialment, la proposta de la direcció era tancar un parell de mesos, però finalment s'ha pactat que només serà un mes (del 13 de gener a l'11 de febrer). A part, el personal de manteniment no es veurà afectat per l'expedient. Segons explica Cerro, les principals obres s'han de dur a terme a l'hotel Guitart Central Park. Actualment, però, ja s'estan fent millores al Guitart Monterrey.

«L'empresa ens ha presentat el projecte d'obres i confiem en ella. No entenem que hi hagi cap altre motiu encobert ni tampoc tenim constància que l'empresa estigui en una situació delicada», sosté el representant del comitè, que afegeix: «Recentment s'han obert nous hotels a la Molina i això ens fa pensar que no hi ha cap altra causa.» Per Cerro, ara és un bon moment per fer la remodelació, ja que és un període en què l'ocupació és baixa. De fet, alguns hotels del grup estan tancats per aquestes dates i només obren durant la temporada d'estiu.

El grup Guitart Hotels té una dotzena d'instal·lacions en funcionament (dos a la Molina, un a Barcelona i la resta a Lloret). A part, és una de les empreses que promou la construcció del nou Casino de Lloret, el qual es preveu que obrirà el mes de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.