Faran auditories energètiques a empreses gironines per intentar fomentar l'estalvi

La Cambra de Comerç de Girona, amb el Col·legi d'Enginyers, farà auditories energètiques a empreses de les comarques gironines per fomentar l'estalvi. El president de la Cambra, Domènec Espadalé, va explicar ahir, en una trobada a Girona amb els mitjans de comunicació, que aquesta és una de les mesures que s'han decidit impulsar en vista de les pujades continuades d'impostos energètics. Aquestes auditories es faran primer a 25 empreses, amb l'objectiu d'arribar a 50 durant l'any vinent.

El president de la Cambra també va fer referència a les infraestructures i va reclamar més inversions. Pel que fa al TAV, Espadalé tem que el retard que hi ha hagut en l'arribada de la tuneladora es tradueixi en un altre retard en la posada en funcionament del tren de gran velocitat.

Pel que fa a la crisi, el president de la Cambra creu que l'economia gironina «ja ha tocat fons» i que a finals de l'any vinent es pot començar a recuperar. Espadalé va lamentar que l'atur continuï creixent. Per Espadalé, cal apostar per fomentar els sectors estratègics de l'economia gironina, com són el turisme, l'hostaleria, la logística i les exportacions. «Aquests sectors ens han d'ajudar a sortir de la crisi», va remarcar.

Espadalé va fer un repàs de les actuacions de la Cambra de Comerç durant aquest any, tant de l'activitat reivindicativa com de la internacionalització, els programes sobre noves tecnologies, la innovació i formació, les infraestructures i el comerç i el turisme. Pel que fa a l'aeroport de Girona, va destacar l'impuls a noves connexions aèries, de Ryanair, Transavia (que reiniciarà vols abans de l'estiu) i Al-Andalus (que es preveu que ampliï les connexions).

Espadalé va reiterar ahir que encara es planteja si es presentarà a la presidència, tot i que fonts vinculades a la Cambra donen per fet que ho farà. Segons afirma, s'ha d'assegurar primer que té el suport necessari. L'any vinent la Cambra de Girona celebrarà el centenari, coincidint amb l'any electoral. Està previst que la celebració comenci al març amb un concert i la reunió a Girona del ple del Consell Superior de Cambres de l'Estat espanyol.

LA FRASE

DOMÈNEC ESPADALÉ
President de la cambra de comerç de Girona
«Si no aconseguim que es rebaixin els costos energètics, com a mínim que es pugui estalviar indirectament»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.