Comerç autoritza nous centres comercials a Palafrugell i Lloret

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa ha autoritzat la implantació dels centres comercials que des de fa temps es plantejaven a Lloret de Mar i Palafrugell. Els dos projectes concorrien pels 20.302 m² que hi ha disponibles al territori per a aquesta convocatòria, d'acord amb les previsions del PTSEC 2006-2009.

En el cas de Lloret, el projecte l'ha presentat la societat Development Diagnostic Company SL per a la implantació d'un centre comercial a l'antiga plaça de toros del municipi. La superfície de venda prevista és de 4.055 m², dels quals 1.500 es destinaran a supermercat i la resta, a galeria comercial.

Pel que fa a la superfície de Palafrugell, el projecte ha estat promogut per la societat Parc Comercial de Palafrugell, amb una superfície de concurrència de 14.511 m². Es projecta un gran establiment dedicat a la venda d'electrodomèstics i electrònica –2.070 m² de venda– i un altre de dedicat a la venda d'articles i complements esportius –amb una superfície de venda de 1.577m²–. Segons Comerç, aquests dos últims establiments s'adeqüen al dimensionament que el PTSEC preveu específicament per a aquest municipi.

El PTSEC estableix les possibilitats de creixement en funció de l'oferta i la demanda. Pel que fa a hipermercats, a la demarcació de Girona es considera que les diferents comarques ja estan del tot cobertes, exceptuant la de la Selva, on hi ha la possibilitat d'incrementar 8.486 m² de superfície en hipermercats. Concretament, es tracta dels municipis de Blanes i Lloret.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.