Els consumidors denuncien Air Comet per estafa

Una desena d'associacions de consumidors van presentar ahir al matí davant el Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional una denúncia contra els representants legals d'Air Comet, als quals acusen dels delictes d'estafa, apropiació indeguda i insolvència punible. Els afectats per la fallida de l'aerolínia demanen al jutge (en aquest cas Santiago Pedraz, que és el titular del jutjat) que depuri les responsabilitats penals dels amos de Air Comet, el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, i Gonzalo Pascual.

En la denúncia, els consumidors acusen l'aerolínia d'haver estat venent passatges aeris als clients, fins al 18 de desembre, «amb coneixement de la seva situació de manifesta insolvència i la impossibilitat del compliment de les seves obligacions». A més, asseguren que dilluns, quan la companyia va haver de suspendre tots els seus vols per ordre d'un jutge britànic, Air Comet continuava destacant en la seva pàgina web «ofertes especials de vol fins al 31 de desembre».

Per la seva part, la Federació d'Entitats Llatines (Fedelatina) demandarà Foment per permetre a Air Comet continuar venent bitllets sabent que era insolvent, segons va dir el seu president, Javier Bonomi. Bonomi va explicar que també emprendran accions legals contra l'empresa aeronàutica, que presideix el màxim responsable de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán. Des de Fedelatina s'ha xifrat en unes 7.000 les persones d'origen llatí que han resultat afectades pel tancament de la companyia.

Díaz Ferrán va dir que l'aerolínia ha rebut fins ara 143 milions d'euros procedents d'altres empreses del grup, una xifra «astronòmica», que, al seu judici, no pot augmentar perquè en cas contrari perillaria l'ocupació d'aquestes altres companyies. Díaz Ferrán va explicar que «ja és absolutament impossible injectar més diners» a Air Comet, i va lamentar que al 2009 l'empresa no hagi pogut rebre «ni un sol crèdit» ni de les entitats privades ni de l'ICO. Díaz Ferrán va dir també que no abandonarà la patronal mentre li continuïn donant suport, tot i les veus que demanen la seva dimissió.

D'altra banda, sis dels afectats per Air Comet, de nacionalitat equatoriana i colombiana, van anunciar una vaga de fam com a mesura de pressió perquè els traslladin al seu país i poder passar els Nadal amb les seves famílies. Mentrestant, Iberia s'ha ofert per traslladar el 90% dels clients afectats a curt termini, i organitzarà quatre vols especials per transportar 3.500 passatgers des de Madrid a Sud-amèrica; la resta s'intentarà col·locar en vols regulars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.