El president d'honor de Caixa Girona critica la fusió, insinua que és precipitada i que l'entitat no tindrà força

L'antic president executiu de Caixa Girona i ara president honorífic, Arcadi Calzada, va criticar ahir el procés de fusió de l'entitat gironina amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu. En declaracions a la Cadena SER, Calzada va dir que no li agrada com ha acabat l'operació, ja que «Caixa Girona no tindrà la posició de força que una institució com aquesta hauria de tenir». Al seu parer, les caixes de Sabadell i Terrassa han quedat en una molt bona posició, al contrari que la de Girona. I va insinuar que potser hi ha hagut precipitació per part dels actuals dirigents de l'entitat. «Em fa por que, quan s'analitzi el panorama, no agradi», va manifestar Calzada, sense concretar si es referia a l'assemblea general que ha de celebrar l'entitat el 8 de febrer per aprovar la fusió.

El principal temor, per l'actuat president honorífic de Caixa Girona, és que després d'aquesta fusió entre les quatre caixes n'hi pugui haver una segona, en què s'hi incorporin encara més entitats, un fet que deixaria la de Girona amb una quota de poder irrisòria.

Aquestes són les primeres declaracions públiques que fa Calzada en relació amb la fusió. Unes declaracions esperades però que ben segur no seran del grat dels actuals dirigents de l'entitat.

L'operació de fusió entre les quatre entitats ja es troba en el seu tram final d'execució. El dilluns passat es va fer el penúltim pas, que va ser el d'aprovar els estatuts i el balanç de la fusió. Anteriorment, ja s'havia signat l'acord laboral amb els representants de CCOO i la UGT –el sindicat d'empleats de Caixa Girona (SECG) i els de Sabadell, Terrassa i Manlleu no l'han subscrit–. Ara només falta que el dia 8 de febrer les assemblees generals corresponents acabin donant-hi llum verd.

LA FRASE

ARCADI CALZADA
Expresident executiu de caixa girona i actual president honorífic
«Caixa Girona perdrà força. No sé si ha estat per precipitació»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.