La compra d'un habitatge es posposa més per precaució que per falta de crèdit

El banc d'Espanya considera que el fet de posposar l'adquisició de l'habitatge de residència habitual es deu més a una decisió d'estalvi per precaució que a un altre tipus de factors, com la restricció en l'accés al crèdit. En l' últim butlletí, l'organisme supervisor estudia l'efecte que la situació macroeconòmica té sobre les finances de les llars, i conclou que són els treballadors amb més probabilitats de perdre l'ocupació qui acumulen un major nivell de riquesa i posposen més la decisió de fer la compra.

Donada la dualitat del mercat laboral, els treballadors amb contracte temporal són els qui estan més exposats al risc de perdre l'ocupació i, en conseqüència, són els qui més estalvien per precaució. En aquest sentit, el banc d'Espanya es marca com a línia d'investigació l'anàlisi de l'efecte que la durada esperada de l'atur pot tenir sobre la riquesa.

L'entitat recull les conclusions de dos estudis d'universitats dels EUA que relacionen les fluctuacions del preu de l'habitatge amb les pautes de consum de les llars nord-americanes. Els resultats apunten que durant la crisi el consum ha caigut més entre els qui s'han quedat sense ocupació i resideixen en un habitatge en propietat el valor de la qual ha caigut força. En el cas dels habitatges de lloguer, quan el seu preu puja es deixa notar en el consum dels arrendadors, mentre que quan baixa influeix en el dels propietaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.