Es dispara la venda d'aparells de TDT a la demarcació i se'n preveu més demanda després de l'apagada

La segona fase del canvi de senyal televisiu comença demà

El compte enrere comença durant aquest mes, perquè es portarà a terme l'apagada analògica de la televisió a la major part de les comarques gironines. La demanda d'aparells de TDT s'ha disparat per poder adaptar els televisors al canvi i també hi ha moltes persones que han optat per canviar de televisor i comprar-ne un d'adaptat ja per a la TDT. Els televisors i els descodificadors de TDT ja van ser un dels regals estel·lars de les festes nadalenques i, tot i que ja ho havien estat en els últims anys, la imminent apagada va provocar molta més demanda. La forta demanda, però, continua a les portes del canvi. Hi ha botigues que destaquen que la majoria de clients que entren demanden TDT. És el cas, per exemple, d'Icenter Losada de Blanes, on dilluns van arribar als 300 aparells venuts i ja no en tenen, tot i que n'hi ha més en estoc per vendre. Icenter Losada té botigues també a Figueres i Lloret. Carles Losada, responsable de la botiga de Blanes, preveu que la gran demanda continuï en els propers dies.

A Mediamark de Girona calculen que les vendes d'aparells de TDT s'han incrementat aproximadament un 50%, el mateix càlcul que fan des d'Hipercor. Diferents botigues d'electrodomèstics consultades de les comarques gironines, com ara Albertronic de Figueres i Electrodomèstics Frigola de Banyoles, també han confirmat aquest fort increment de la demanda. Als establiments d'electrodomèstics Miró de les comarques gironines també calculen que l'increment es pot haver situat en el 50% de vendes aquestes últimes setmanes. Els establiments consultats afirmen que no temen que els aparells de TDT s'esgotin, ja que hi ha estoc suficient perquè la gran demanda ja estava prevista. L'apagada analògica de la televisió a les comarques gironines es portarà a terme de manera progressiva durant aquest mes de gener. Els primers centres emissors analògics que s'apagaran seran els d'Osor i Amer i la previsió inicial és tancar la segona fase el 28 de gener. Des dels establiments es preveu que hi haurà moltes persones que compraran l'aparell a última hora, quan ja no rebin el senyal analògic i es vegin obligades a fer el canvi.

Gravar vídeos i DVD

El tècnic en TDT de Blanes, Francisco Portillo, destaca que no hi ha cap problema per utilitzar els aparells gravadors de DVD i els gravadors de vídeos amb el canvi de sistema, sempre que portin incorporat un euroconnector. «Si no, també hi ha solucions, però són cares, i quasi val més la pena canviar l'aparell», destaca. Portillo manté que pràcticament tots els aparells porten euroconnector. «Només els que tenen deu o quinze anys s'han d'adaptar», afirma. Hi ha aparells de TDT que porten incorporat el DVD i n'hi ha que tenen també gravadors, però això encareix l'aparell. Els més bàsics són només receptors. N'hi ha de moltes marques i models diferents. També les mides són diverses, des dels més petits que s'amaguen darrere el televisor fins a aparells més grans, que s'incorporen a l'equip global.

35-40 euros de mitjana

Entre 35 i 40 euros de mitjana. Aquest és el preu que es calcula des dels establiments que es gasta la població amb la compra d'un descodificador de TDT. Per aquest preu es pot trobar un TDT que compleixi perfectament les funcions que té assignades, que és la recepció del nou senyal i la descodificació. Hi ha TDT que es poden situar a un preu d'uns 200 euros perquè porten incorporades altres prestacions, com pot ser un gravador i un disc dur. Hi ha moltes persones que aprofiten el canvi per adquirir un televisor nou, però des dels establiments es destaca que la majoria compren, ara com ara, l'aparell de TDT per poder aprofitar els seus televisors vells. Alguns dels compradors van explicar ahir que estan adquirint ara aparells per a altres televisors que tenen a la casa, a més del principal, i que encara no havien adaptat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.