Japan Airlines, la primera aerolínia del Japó, s'acosta a la fallida

Japan Airlines (JAL), la primera aerolínia del Japó i una de les més importants del món, està prop de la declaració de fallida, després que ahir els bancs van donar suport a aquesta mesura. L'aterratge forçós de JAL, afectada per les pèrdues, és vist pel govern i els creditors com l'única sortida a un gran deute i una excessiva dimensió en un sector aeri que ja ha hagut de fer reajustaments a Europa i als Estats Units.

L'aerolínia nipona s'haurà d'adaptar a un pla de salvació que inclou l'eliminació de més d'un 10% dels vols internacionals, un terç de la plantilla i la reducció d'un 30% dels plans de pensions dels empleats. La fallida, que es podria anunciar dimarts vinent, es convertiria en la sisena major de la història de Japó, ja que el valor del seu passiu és d'uns 1,5 bilions de iens (uns 11.200 milions d'euros), que situa aquesta fallida a l'alçada de la recent de Lehman Brothers Japan.

Pèrdues del sector

El sector aeri mundial va perdre uns 7.590 milions d'euros el 2009 tot i la millora de la demanda a partir del segon trimestre, segons va informar ahir l'Associació Internacional del Sector Aeri (IATA).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.