Vilafranca demana la implicació del sector del vi i del cava en els projectes enoturístics del Penedès

El govern local preveu accions per donar a conèixer que és la capital del vi

«Per dinamitzar el Penedès cal que tots hi treballem plegats, també els elaboradors. No pot ser que aquesta feina la facin només les administracions perquè en aquest món tothom està a la que salta.» L'alcalde, Pere Regull, va dir que la col·laboració del sector en els projectes enoturístics «també interessa als elaboradors» i va posar exemples: «Com l'ajut al Vinseum, l'ampliació de l'oferta de visites als cellers els diumenges o la col·laboració en les rutes del vi.» L'alcalde es va sincerar ahir i va fer també autocrítica assegurant que «a Vilafranca no es veu prou que el municipi és la capital del vi», i va apuntar que el govern treballarà perquè es vegi més aquesta capitalitat. L'alcalde va qualificar els projectes que actualment s'estan dissenyant a la comarca com «un diamant en brut» que cal potenciar per lluitar contra el dèficit d'oferta hotelera i de serveis, i per frenar el pas a altres tipus de motors econòmics «que potser no agradarien al territori».

Regull ho va explicar ahir en acabar la presentació del primer màster en enoturisme que es farà a l'Estat espanyol i que es proposa en modalitat semipresencial, una part a través d'internet i l'altra amb visites a cellers, al patrimoni de l'Alt Penedès i al Vinseum.

El màster, que disposa del patrocini de l'Ajuntament de Vilafranca, «ha de ser el primer pas» d'un projecte per portar la universitat a la capital del vi, una iniciativa personal de Regull en la qual continua treballant.

Primer màster d'enoturisme

L'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, un institut creat ara fa vint anys que ofereix màsters, postgraus, cursos d'especialització i extensió universitària, impartirà des de l'abril fins al novembre d'enguany el màster d'enoturisme, el primer que es farà a l'Estat espanyol d'aquestes característiques. El màster tindrà una part presencial que es concentrarà en tota una setmana i que preveu la realització de deu activitats a l'Alt Penedès. D'entre les activitats destaca la visita al Vinseum de Vilafranca, la visita al conjunt monumental d'Olèrdola i al patrimoni del territori, visites a cellers de vi i cava i la participació en tallers de maridatge. El màster, de 300 hores, que es farà en castellà, està adreçat a professionals del sector, de l'administració pública, sommeliers i professionals. L'Ajuntament de Vilafranca va signar ahir el conveni de col·laboració per fer el màster, que implicarà la dotació per part de l'Ajuntament d'un màxim de 18.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.