L'hostaleria de Girona ha tingut un descens mitjà de la facturació del 30%

L'associació del sector a la ciutat ho atribueix, entre altres factors, al «gran creixement de l'oferta»

El descens de la facturació d'alguns establiments de l'hostaleria es va situar l'any passat en el 50%, segons va destacar Nicolazzi. «N'hi ha que han hagut de plegar», va indicar. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial atribueix aquesta situació a diferents factors, entre els quals hi ha l'increment de l'oferta i la baixada de preus. Com a solució per fer front a aquesta situació, considera que cal fer una planificació a llarg termini. «Faria falta un òrgan turístic que englobés institucions i ens privats per estructurar l'oferta tant de Girona com de la comarca», manté Nicolazzi. El president de l'associació va destacar que en el període 2008-2010 s'han inaugurat unes 1.000 habitacions d'hotel més al Gironès. «Aquest creixement tan desmesurat en un espai reduït està causant problemes», manté.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va lloar ahir, durant l'acte a l'hotel Ultònia, la tasca de l'associació i va defensar «un treball conjunt per afrontar el context econòmic i crear ocupació».

El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial va fer la proposta que «Girona esdevingui la capital gastronòmica de Catalunya», ja que considera que té «professionals, talent i producte» per ser-ho.

A l'acte d'ahir es van entregar els IV Premis Destí Girona a El Celler de Can Roca, per la concessió de la tercera estrella Michelin al restaurant dels germans Roca i perquè «passegen el bon nom i la bona gastronomia de Girona arreu del món»; a Salvador Sunyer, per la difusió cultural del territori i l'èxit creixent del festival Temporada Alta; i a Isabel de Soler, treballadora del departament de Turisme de l'Ajuntament de Girona durant 42 anys i exdirectora de l'Oficina de Turisme de Girona. L'associació també va entregar els guardons de participació als 34 restaurants que van prendre part en la XXIX Setmana Gastronòmica Gironina 2009.

El sector turístic gironí, present a Fitur

El Patronat de Turisme Costa Brava, en representació del conjunt de les destinacions turístiques gironines, serà present a la fira internacional de turisme de Madrid, Fitur, que es portarà a terme des de dimecres fins diumenge. L'espai Costa Brava, de 121 m², té la participació, a més del patronat, dels municipis de Castell-Platja d'Aro i Roses. Lloret de Mar i Blanes ocuparan un espai propi diferenciat dins la zona Costa Brava. L'espai Pirineus, de 30 m², integrarà la marca Pirineu de Girona i els municipis de Puigcerdà i la Vall d'en Bas, el Consell Comarcal de la Cerdanya i les estacions d'esquí i de muntanya de la Molina i la vall de Núria. Es faran presentacions, degustacions de productes gastronòmics i hi haurà una projecció de vídeos promocionals dedicats al Centenari de la Costa Brava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.