la contra

La terrassa del turisme a Roses

L'hotel Terraza inicia els actes de commemoració del 75è aniversari amb l'edició d'un llibre sobre la història de l'establiment i un documental del dia a dia del negoci familiar

L'any 1935 Honorat Gotanegra i Marcó inaugura un hotel a la platja de Roses, l'hotel Terraza. Així s'inicià la història d'aquest característic establiment turístic que aquest any compleix el 75è aniversari i d'aquesta manera comença també el llibre de commemoració de l'efemèride, titulat Quan el desig es fa realitat. L'objectiu de l'obra de l'escriptora Mercè Cuartiella és retre «homenatge a les persones que ens han precedit, als avis, als pares i també a tots els col·laboradors», segons explica Miquel Gotanegra, director de l'establiment i nét del fundador del Terraza. «Un hotel sense ningú que el faci funcionar no deixa de ser un edifici», hi afegeix el director. De fet, al llarg de l'obra es fa un repàs de la història de les tres generacions que han portat les regnes del negoci.

Miquel Gotanegra, junt amb els seus germans, la Neus, en Norat i l'Antoni, són la tercera generació que s'encarrega de tirar endavant el negoci familiar, amb la mare, la Mercè Portell, actualment l'ànima de l'hotel. I fins i tot, la quarta generació ja comença a treballar a l'hotel. Segons el director, la clau de l'èxit del negoci és l'esforç i la renovació constant. «El secret és treballar, treballar i treballar», diu Miquel Gotanegra, que hi afegeix: «L'establiment ha seguit l'evolució turística de Roses.» El mateix Miquel reconeix que no sempre el camí ha estat fàcil, i de fet, ja en els inicis, l'avi Norat es va trobar només d'engegar el negoci amb la Guerra Civil, que el va obligar a deixar l'hotel. Un cop acabat aquest episodi negre, en Norat i la seva dona, la Visitació, van tornar a posar en condicions l'establiment i van tornar a començar a lluitar per tirar endavant un negoci que s'ha mantingut fins ara.

L'edició d'aquest llibre és només el tret de sortida d'una sèrie d'actes que es faran per commemorar l'aniversari a partir del març. També s'ha fet un documental, del realitzador Vicenç Asensi, que descobreix el funcionament de l'hotel avui, durant una jornada de treball. «Hem volgut contrastar el funcionament antic amb l'actual», explica el director de l'hotel Terraza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.