Roses ja té la marca turística d'estació nàutica

Roses ha estat declarada estació nàutica, una marca de qualitat que posa el municipi en el mapa de les destinacions turístiques especialitzades en esports nàutics com el surf, el submarinisme, caiacs, motos nàutiques, catamarans i pesca, entre d'altres. L'alcaldessa, Magda Casamitjana, i una representació dels empresaris del municipi alt-empordanès van anar ahir a Madrid a defensar la candidatura de Roses com a estació nàutica, una distinció que fins ara només tenien a les comarques gironines Palamós i l'Estartit. Casamitjana va destacar, després de saber que la candidatura havia estat acceptada, que aquesta és una notícia «fantàstica» per a Roses.

Segons va explicar l'alcaldessa rosinca, «cal remarcar la complicitat que hi ha hagut entre el sector públic i el sector privat, que en set mesos ens hem posat d'acord». En concret, s'han implicat en el projecte una vintena d'empresaris –quan el mínim imprescindible eren dotze–. Són empresaris nàutics i també hotelers, tot i que l'alcaldessa fa una crida perquè la resta dels empresaris del municipi se sumin a la iniciativa. Ara, l'Ajuntament i el sector han de treballar per crear un full de ruta i una estratègia de màrqueting «per posar en valor el mar», va dir Magda Casamitjana.

Un canvi de model

Per l'alcaldessa de Roses, la declaració del municipi com a estació nàutica suposarà un canvi de model turístic. «Roses serà una destinació diferent, serà un model nou, gens paternalista», va dir Casamitjana. A partir d'ara, s'haurà de crear un junta per fer un ens que s'encarregui de crear el full de ruta, uns estatuts, i començar a buscar clients que participin en la iniciativa. El que pot oferir Roses actualment és un paquet per fer esports nàutics amb allotjament, tot i que més endavant està previst que es creïn noves infraestructures per reforçar aquest model. Juntament amb la rebuda a partir de l'estiu de vaixells de creuer, Roses vol capgirar el turisme de sol i platja i apostar per un turisme de qualitat i desestacionalitzat. «Hem d'aprofitar aquesta plataforma», diu l'alcaldessa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.