Ryanair podria fer una retallada dràstica de freqüències a l'estiu tot i que estrenarà un vol a Pisa

Els agents territorials es reuniran amb la Generalitat dilluns per parlar sobre la gestió

La companyia aèria de baix cost no ha confirmat la notícia que ahir va difondre Catalunya Ràdio sobre el fet que es retallessin freqüències, però si es consulta la pàgina web (www.ryanair.com) es pot observar com sí que se n'han reduït algunes en comparació a les mateixes que hi havia l'any passat en temporada d'estiu; de la mateixa manera com s'han eliminat algunes destinacions com ara Manchester, malgrat que Ryanair va concretar que encara no s'ha acabat de configurar el calendari per a la temporada que ve, per la qual cosa hi podria haver modificacions que ara es desconeixen. L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, va justificar la mesura explicant que les destinacions i freqüències que aplica Ryanair són «geometria variada» i que la companyia «fa el que creu oportú des del punt de vista comercial». I va afegir que a vegades «ho sacralitzem», però que la ruta «es modula en funció de la demanda». Per la seva banda, el gerent del Patronat de Turisme de la Diputació, Octavi Bono, va explicar que, segons l'acord pactat, Ryanair ha d'oferir un mínim de 96 freqüències en temporada d'estiu i que «s'espera que l'activitat sigui el més elevada possible».

Connectats amb Itàlia

D'altra banda, la companyia ja ha anunciat que al mes de maig Reus i Pisa ja estaran connectades amb tres vols setmanals. Amb aquesta nova proposta, Ryanair vol incrementar en 40.000 el nombre de passatgers anuals a l'aeroport. Luis Fernández Mellado, executiu per a Espanya de Ryanair, va puntualitzar que «aquesta és la primera connexió amb la península italiana». La companyia també ha anunciat descomptes de fins el 30% per viatjar entre febrer i març a qualsevol destinació europea.

Traspàs de competències

El punt

El ple municipal que es va celebrar ahir a Reus va aprovar una moció de CiU per instar l'Estat espanyol a traspassar la gestió de l'aeroport de Reus a la Generalitat i en la qual també participarien els agents econòmics del territori. En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Miquel Pérez, va anunciar que dilluns a la tarda està prevista una reunió entre representants de la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç per tractar aquest tema perquè ara «està paralitzat», encara que la promoció comercial ja s'està exercint des del territori va recordar Pérez. El gerent del Patronat de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, va recordar que la transferència s'ha anat retardant i que el ritme «no és el que s'esperava» tot i que va deixar clar que des del Camp de Tarragona «ja s'ha reclamat». Bono també hi va afegir que s'ha de tractar l'evolució de Ryanair a l'aeroport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.