Un aparador virtual del petit empresari

Uns portals a internet exposen productes i serveis d'establiments de Girona, Salt, Figueres i Roses

Un pollastre a l'ast, un abric, una moto, una llauna de sardines amb tomata, un servei de bugaderia, unes botes, un aquari, un pírcing o una flauta travessera. Són alguns dels productes que es poden consultar a través dels portals d'internet Viurea que ha posat en marxa l'empresa Innovative Social Networks (ISN), de Roses. De moment, ja són operatius els de Girona (www.viureagirona.cat), Salt (www.viureasalt.cat), Figueres (www.viureafigueres.cat) i Roses (www.viurearoses.cat), però se n'obriran vuit més (Olot, Sant Feliu, Banyoles, Lloret, Palamós, Palafrugell, Blanes i Santa Coloma).

Tots els portals Viurea tenen la mateixa estructura, però funcionen independentment. L'objectiu és posar en contacte empresa i consumidor. En realitat, es tracta d'un aparador de productes i no d'una guia d'empreses. L'internauta pot consultar els articles i serveis que ofereixen les empreses adherides al portal –que paguen una quota mensual a partir de 30 euros–. I, si no troba el producte que desitja, el pot sol·licitar a les empreses del ram. No permet, però, la compra de l'article, que s'ha de fer directament a l'establiment. «Ja tenim unes 500 empreses incorporades als portals i un miler de productes», diu Artur Hernández, cap de relacions externes d'ISN.

Les empreses adherides tenen una gestió directa del seu espai i poden renovar setmanalment els productes que presenten, fer ofertes o introduir altres modificacions. Això genera una rotació de productes contínua. I l'usuari es pot registrar i rebre periòdicament informació de les novetats que presenta el portal. En definitiva, és com anar a veure aparadors però sense moure's de casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.