Delegats sindicals acampen al rectorat de la UAB perquè no han pagat un plus al personal

Una trentena de delegats dels sindicats CCOO, UGT i CAU van acampar ahir al despatx del vicegerent de Recursos Humans de la UAB per protestar per l'impagament de l'anomenat plus conveni a la plantilla laboral del personal d'administració i serveis (PAS). La gerència universitària admet, en un comunicat, que el conveni col·lectiu estableix «que el mes de gener del 2010 s'efectuarà un únic pagament de 325 euros» a tot el PAS laboral, però no l'han satisfet perquè han trobat una «contradicció» en les partides pressupostàries que la Generalitat i l'Estat destinen a les universitats públiques catalanes.

La situació afecta prop d'un miler d'empleats que treballen sense plaça de funcionari en les set universitats públiques, però la protesta només s'ha iniciat al campus de Bellaterra. Els representants sindicals es van reunir ahir a primera hora amb el gerent, Santiago Guerrero, per «reclamar-ne el pagament immediat», va apuntar Juan Manuel Gómiz, delegat de CCOO. Els sindicats retreuen a l'equip rector que «ara no hi ha diners per al plus però sí que n'hi havia quan van aprovar apujar-se les retribucions».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.